Χρ. Βρεττάκος: Εν κρυπτώ αποφάσεις για το Master Plan του ΟΛΠ

Για αποφάσεις που είναι σημαντικές για το μέλλον της πόλης και παίρνονται εν κρυπτώ, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, με αφορμή τις εξελίξεις για το master plan της Cosco.

“Η ζωή της πόλης μας ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με τις όποιες θετικές και αρνητικές πλευρές αυτής της συνύπαρξης. Το τελευταίο διάστημα έχουμε μια νέα εξέλιξη. Ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού, η Cosco, σχεδιάζει το μέλλον του, δίχως να παίρνει υπόψη του την τοπική κοινωνία, τις ανάγκες και τα «θέλω» της.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμος που της επιβάλλει να προχωρήσει σε σχετική διαβούλευση για τα έργα που θέλει να πραγματοποιήσει, τον αγνοεί επιδεικτικά”, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο κ. Βρεττάκος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΛ αρνήθηκε να δεχτεί το αίτημα αναβολής της διαβούλευσης

“Σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 25/9), συμμετείχα σε μία διαβούλευση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που είναι υπεύθυνη για την αποδοχή ή όχι του master plan της Cosco.

Στη συνάντηση, τόσο εγώ, όσο και όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών φορέων του ευρύτερου Πειραιά, ζητήσαμε τα αυτονόητα. Να μας δοθεί δηλαδή το master plan της εταιρείας και ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να το μελετήσουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε με σοβαρότητα να τοποθετηθούμε σε ένα τόσο κρίσιμο και σημαντικό θέμα που αφορά το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της για τις επόμενες δεκαετίες.

Με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο, ο πρόεδρος της ΕΣΑΛ αρνήθηκε την αυτονόητη υποχρέωση που είχε να υιοθετήσει το αίτημα αναβολής της διαβούλευσης που του ζητήθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορώ παρά να αποχωρήσω από αυτή τα διαδικασία- φιάσκο”, τόνισε.

“Είναι τεράστια η κυβερνητική ευθύνη για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι εμπλεκόμενοι φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Ο υπουργός Ναυτιλίας οφείλει, υλοποιώντας τον νόμο και τη σύμβαση παραχώρησης στην Cosco, να επιβάλλει μία ουσιαστική διαβούλευση, πριν λάβει τις όποιες αποφάσεις του. Για εμάς είναι δεδομένο ότι δεν θα ανεχτούμε παρεμβάσεις στην πόλη μας, που στο όνομα μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης, θα καταδικάσουν μια ολόκληρη περιοχή και τους κατοίκους της.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και οι συμπολίτες μας, ώστε να τοποθετηθούν πάνω στα σχέδια αυτών που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς”, κατέληξε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύντομα στην κυκλοφορία η οδός Ποταμού στον Κορυδαλλό

Ολοκληρώνονται οι ασφαλτικές εργασίες στο ανακατασκευασμένο τμήμα της οδού Ποταμού, στον Κορυδαλλό και αφού τοποθετηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες θα δοθεί, την ερχόμενη εβδομάδα, στην κυκλοφορία. Στην διάρκεια των εργασιών έγινε επαναχάραξη της οδού Ποταμού, από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, ώστε πλέον να έχει σταθερό πλάτος οδοστρώματος, […]

Περισσότερα »

Αλληλεγγύη Πειραιά: Εορταστικό bazaar στη Σωτήρος

Της Αγγελικής Νικολοπούλου… Εορταστικό bazaar με σύνθημα «Χριστούγεννα με προσφορά» για την ενίσχυση του έργου της διοργανώνει η Αλληλεγγύη Πειραιά επί της Ευριπίδου 49. Ακόμη, αύριο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στήνει ένα υπαίθριο παζάρι επί των οδών Καραϊσκου  και Σωτήρος. «Το bazaarστην αποθήκη μας στην Ευριπίδου έχει ξεκινήσει, αλλά διοργανώνουμε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *