Χρ. Βρεττάκος: Θα πάρουμε εμείς τα μέτρα για τις ρυπογόνες βιομηχανίες

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, η προγραμματισμένη σύσκεψη – τηλεδιάσκεψη με συμμετέχοντες τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, η οποία στήριξε τις θέσεις του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Οι δημοτικές παρατάξεις, χωρίς να παραγνωρίζουν τις υπάρχουσες διαφορές τους για τη διαχείριση των ανοιχτών ζητημάτων της πόλης, αλλά και τις γενικότερες πολιτικές τους διαφωνίες, απαίτησαν ομόφωνα από τον γ.γ. του υπουργείου τα εξής:

1. Άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών μέσα από τον οικιστικό ιστό της πόλης.

2. Αναστολή, με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, της λειτουργίας των βιομηχανιών, όταν εκδηλώνονται έντονα προβλήματα δυσοσμίας, όπως αυτά που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

“Και στα δύο αυτά σοβαρά αιτήματα δεν πήραμε τις απαντήσεις που ο λαός της πόλης επιθυμεί”, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

“Από την πλευρά μας, ενημερώσαμε επίσης, τον γ.γ. ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσουμε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων πρόταση νόμου, η οποία θα οδηγεί στην άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανιών. Παράλληλα, θα απαιτήσουμε από τα κόμματα (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ) που ευθύνονται για τη δημιουργία και συντήρηση του προβλήματος, να πάρουν δημόσια σαφή θέση για το σοβαρό αυτό θέμα”, πρόσθεσε.

“Ταυτόχρονα, διαμηνύσαμε στον γ.γ. ότι από τη στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα αναγκαστούμε, με συμπαραστάτες τους πολίτες, να τα πάρουμε εμείς”, κατέληξε ο κ. Βρεττάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους δήμους προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους Δήμους προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στις συναντήσεις του με τους αιρετούς της Στερεάς Ελλάδας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Βοιωτία, την Τετάρτη. Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, το υπουργείο Εσωτερικών διαμορφώνει, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, νέα χρηματοδοτικά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *