Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία πτώση 4,94%

Με απώλειες 4,94% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, ευρισκόμενη στη δίνη της διεθνούς ανησυχίας για τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κοροναϊού, και υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από την 22α Φεβρουαρίου 2019.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς εδραιώνεται ο φόβος ότι ο οικονομικός αντίκτυπος από την παγκόσμια επιδημία του κοροναϊού θα είναι σοβαρός και θα έχει διάρκεια.

Η επέμβαση των κεντρικών τραπεζών, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, για λίγο μόνο κατόρθωσαν να πατήσουν φρένο στην κατρακύλα των αγορών. Οι παρεμβάσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 200 δισ. δολάρια, δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τις μεγάλες αβεβαιότητες των αγορών για τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του ιού σε παγκόσμια κλίμακα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι περίπου 6,5 τρισ. δολ. έχουν χαθεί από τη χρηματιστηριακή αξία στις χρηματιστηριακές αγορές από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τεχνικά, η διάσπαση της ζώνης στήριξης των 720-700 μονάδων, οδήγησε την αγορά στην επόμενη στήριξη των 680 μονάδων, ενώ χαμηλότερα, στήριξη υπάρχει στις 650 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 684,74 μονάδες, έναντι 720,35 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 4,94%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 25,30%. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε με πτώση 4,66%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με πτώση 5,95%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με μεγάλη πτώση 12,02%, ενώ από τις αρχές του 2020 υποχωρεί σε ποσοστό 42,83%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας, ανήλθε στα 496,158 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 124,395 εκατ. ευρώ, από 147,254 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την βδομάδα αυτή, μειώθηκε κατά 2 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχει μειωθεί κατά 12,7 δισ. ευρώ.

 

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Celestyal Cruises: Κρουαζιέρες στο “Ειδυλλιακό Αιγαίο” για Κινέζους και Κεντροευρωπαίους

του Νίκου Μπαρδούνια      Στροφή στις αγορές της Ασίας  και της Κεντρικής Ευρώπης κάνει η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises καθώς το 2018 ,σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αναμένεται  αύξηση της ζήτησης κατά 50% ! Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία  προσάρμοσε δυο πλοία της που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο, όπως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *