Χρίστος Δήμας: Σύνδεση της Καινοτομίας με την Οικονομία

Του Σπύρου Μιχαλόπουλου

Τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για την έρευνα και την καινοτομία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Δήμας τόνισε πως η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συνδεθεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η εγχώρια παραγόμενη Έρευνα με την Καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

O Υφυπουργός περιέγραψε  τις νομοθετικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα προς όφελος του ελληνικού οικοσυστήματος Καινοτομίας:

  • Το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων – Elevate Greece -, που θα αποτελέσει την πύλη εισόδου στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.
  • Την αύξηση (υπερ-τριπλασιασμός) του ποσοστού υπερέκπτωσης δαπανών για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), από το 30% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 100%.
  • Την ίδρυση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς.
  • Το σχέδιο για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας – ThessINTEC στην Θεσσαλονίκη.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία Χρίστος Δήμας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επισημαίνοντας:

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πολύ σημαντικό επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό που διαθέτουμε, παρέχοντας τους σημαντικά κίνητρα προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα, ώστε αξιοποιώντας την γνώση και το ταλέντο τους να δημιουργηθεί προτιθέμενη αξία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η HELMEPA γιόρτασε τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της

Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας, εκατοντάδες υποστηρικτές και φίλοι, με πρώτη παρούσα την κα Φωτεινή Π. Λιβανού, γιόρτασαν την Τρίτη 6 Ιουνίου, τα 35 χρόνια της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Π. Λιβανού. Βουλευτές, εκπρόσωποι της Πολιτείας, μέλη του Διπλωματικού[…]

Περισσότερα »

Ένστολοι: Ζητούν την επαναφορά των μισθών στο επίπεδο του 2012

Την επαναφορά των μισθών στο επίπεδο του Ιουλίου 2012 και την επιστροφή των αναδρομικών ποσών για όλο αυτό το διάστημα ζήτησαν από τον υπουργό οικονομικών εκπρόσωποι των ένστολων. Όπως ανέφεραν, μετά τη συνάντησή τους με τον κο Χαρδούβελη , δεν έλαβαν κάποια ουσιαστική απάντηση και ορίστηκε νέα συνάντηση για τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *