Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Covid-19: Αίρονται πολλοί περιορισμοί στην Αγγλία – Μερική χαλάρωση σε Τσεχία, Ιρλανδία και Σλοβενία

0 σχόλια ΔΙΕΘΝΗ

Να απολαύσουν την μπύρα τους στις παμπ, θα μπορούν μεταξύ άλλων από σήμερα οι Άγγλοι έπειτα από τρεις μήνες λοκντάουν ενώ και στην Ιρλανδία χαλαρώνουν οι περιορισμοί για πρώτη φορά έπειτα από 100 ημέρες λοκντάουν, όπως και στη Σλοβενία όπου αναστέλλεται και η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ίσχυε το τελευταίο εξάμηνο από τις 22:00 ως τις 05:00.
Στην Τσεχία, όπου σήμερα καταγράφηκε ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων Covid-19 από τον Σεπτέμβριο, εξέπνευσε η εξάμηνη ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και πολλοί μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους, ενώ στην Ιταλία αναμένεται σήμερα να αρθεί το λοκντάουν στην Λομβαρδία, την περιφέρεια στο βόρειο τμήμα της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, καθώς και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρείται βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης.
Οι περιοχές αυτές, που ήταν «κόκκινες», θα χαρακτηρίζονται πλέον “πορτοκαλί” ζώνες και οι κάτοικοί τους θα υφίστανται λιγότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι παρότι θα παραμείνει σε ισχύ το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων.

Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και οι κήποι των παμπ στην Αγγλία

Τα καταστήματα στην Αγγλία, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και οι κήποι των παμπ θα ξανανοίξουν από σήμερα, στο πλαίσιο αυτού που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε ως «ένα μεγάλο βήμα» προς την απελευθέρωση από τους περιορισμούς της πανδημίας COVID-19.
Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν η Αγγλία εισήλθε σε ένα τρίτο lockdown προκειμένου να περιορίσει τις αυξανόμενες μολύνσεις από το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊου, που είναι γνωστό ως παραλλαγή «του Κεντ».
Μία εκστρατεία εμβολιασμού που διέθεσε μια πρώτη δόση σε ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο του 50% των ενηλίκων, αλλά και τα μέτρα του lockdown έχουν μειώσει τον αριθμό των θανάτων κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 95% και τα περιστατικά μόλυνσης κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, από το επίπεδο κορύφωσης που καταγράφηκε
Τα καταστήματα με είδη που δεν θεωρουνται απαραίτητα, όπως οι αλυσίδες καταστημάτων με είδη για το σπίτι ή με είδη μόδας, θα λειτουργήσουν και πάλι στην Ουαλία, όπως και στην Αγγλία σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις με τα ίδια εμπορεύματα στη Σκοτία θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι την 26η Απριλίου.
Οι παμπ και τα εστιατόρια θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους σε εξωτερικούς χώρους από σήμερα, αν και οι αρχικοί περιορισμοί που απαιτούσαν να σερβίρεται γεύμα μαζί με το ποτό, καθώς και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν καταργηθεί.
Το σερβίρισμα σε εσωτερικούς χώρους δεν θα επιτραπεί μέχρι την 17η Μαΐου το νωρίτερο.

Επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές στην Τσεχία

Στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία επλήγη άσχημα από το τελευταίο κύμα της πανδημίας Covid-19, η κυβέρνηση κατάφερε να επιβραδύνει τη μετάδοση των μολύνσεων επιβάλλοντας το σκληρότερο λοκντάουν που έχει επιβάλλει μέχρι τώρα.
Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στα σχολεία τους και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις να χαλαρώσουν, καθώς θα επιτραπεί και πάλι στους ανθρώπους να ταξιδεύουν εκτός των περιφερειών τους
Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες: