Δ. Αράπης: Άδειες για νέες αίθουσες στα σχολεία αν χρειαστεί

Σήμερα παραδίδουμε στον πειραϊκό λαό δύο παιδικές χαρές οι οποίες ανακατασκευάστηκαν πλήρως στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 904 και την Κωνσταντίνα Πετούση, ο αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού, Δημήτρης Αράπης, κατά την επίσκεψή του το πρωί της Δευτέρας στην παιδική χαρά επί της οδού Κλεμανσώ στην Καστέλα αλλά και σε αυτήν που βρίσκεται πίσω από τον ιερό ναό «Παναγία Ρόδον το Αμάραντον» στην Πειραϊκή.

Στις δυο παιδικές χαρές έχουν τοποθετηθεί νέα όργανα και παιχνίδια και για άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και συνθετικός χλοοτάπητας.

Την επόμενη εβδομάδα θα παραδώσουμε ακόμη δύο πλατείες στην Α΄ και Β΄ Δημοτική Κοινότητα και ουσιαστικά ολοκληρώνεται το εν λόγω πρόγραμμα, πρόσθεσε ο κ. Αράπης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον θετικό αντίκτυπο των παρεμβάσεων στους δημότες.

Ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για την συνέχιση αυτών δράσεων, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει νέα εργολαβία για την ανακατασκευή όπου απαιτείται και των υπόλοιπων παιδικών χαρών.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα της κατασκευής επιπλέον αιθουσών στα σχολεία της πόλης προκειμένου να μειωθεί η αναλογία των μαθητών ανά τάξη, με φόντο τις κινητοποιήσεις των μαθητών και το κλείσιμο σχολικών μονάδων -είτε προληπτικά είτε για λόγους κατάληψης- εξαιτίας της πανδημίας και στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων και αποστάσεων, ο αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού, σημείωσε ότι η υπηρεσία θα βοηθήσει, εφόσον χρειαστεί, στην αδειοδότηση νέων αιθουσών ώστε να διευκολυνθούν οι μαθητές και να μπορούν να παρακολουθήσουν απερίσπαστοι το σχολικό πρόγραμμά τους.

«Είμαστε σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Παιδείας, στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα του τμήματος Αρχιτεκτονικού στα σχολεία» κατέληξε ο κ. Αράπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΚΕΔΕ στο πλευρό των εργαζόμένων του “Αθήνα 9.84”

Με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει στην προληπτική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Αθήνα 9.84 και των διοικήσεών του, για μη καταβολή χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: “Καταδικάζουμε την απόφαση δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών, […]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *