“Τα κράτη -μέλη της ΕΕ να επιταχύνουν την μετεγκατάσταση”

Η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο μεταναστευτικό και τώρα είναι η ώρα για τα κράτη- μέλη να δείξουν αλληλεγγύη, επιταχύνοντας τον ρυθμό μετεγκατάστασης. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε δήλωσή του, χαρακτηρίζει «εποικοδομητική» την εν λόγω συνάντηση, ατζέντα της οποίας, ήταν τα θέματα ασφάλειας και οι τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και η άμεση βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών των μεταναστών στην Ελλάδα. «Όλοι οι μετανάστες πρέπει να βρίσκονται σε ασφάλεια, σε κέντρα υποδοχής που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές», αναφέρει, εξάλλου, στη δήλωσή του ο Έλληνας επίτροπος.

Παραλλήλως, συζητήθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους: «Χρειάζονται περισσότερες, ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό, για την προστασία και την φροντίδα τους», είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ένα άλλο θέμα που αναδεικνύει με τη δήλωσή του, είναι η εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, η οποία «πρέπει να εντατικοποιηθεί με την επιτάχυνση των επιστροφών προς την Τουρκία, για να ανακουφισθούν τα νησιά από την πίεση που υφίστανται».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, διαβεβαιώνει ότι «η ΕΕ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρησιακά και χρηματοδοτικά την Ελλάδα. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να αξιοποιήσει στο έπακρο τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης που έχει διαθέσει η ΕΕ και κυρίως, να επιταχύνει τη χρήση των πόρων των εθνικών της προγραμμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣΟΚ: 40 μέρες κυβέρνηση και τρεις υπουργοί δεν έχουν ορκιστεί ακόμη

Σαράντα μέρες μετά την ανακοίνωσή της νέας κυβέρνησης και τρεις υπουργοί δεν έχουν ορκιστεί. Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του: «Με ποιο Προεδρικό Διάταγμα και πότε διορίστηκαν αναπληρωτές υπουργοί η κα Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Φωτάκης που ο διορισμός τους ανακοινώθηκε στις 27 Ιανουαρίου και όλοι[…]

Περισσότερα »

“Έως και 400.000 επιχειρήσεις από σήμερα ρυθμίζουν τις οφειλές τους”

«Έως και 400.000 επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με τον πλέον επωφελή και άμεσο τρόπο”. Αυτό σημειώνει με ανάρτηση του στο Twitter o Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με το νόμο για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *