Δ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Μην συρρέετε στα πάρκα

Ανακοίνωση – προειδοποίηση στους πολίτες να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους απηύθυνε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, με αφορμή τις εικόνες των κατάμεστων πάρκων της πόλης το πρωί της Τετάρτης.

Μάλιστα έκανε σαφές ότι εάν οι εκκλήσεις του δεν εισακουστούν η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να πάρει αυστηρά μέτρα.

Η ανακοίνωση

Συνδημότες, συνδημότισσες,

Σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την πόλη μας, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται σε όλη τη χώρα λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στον ευρύτερο πληθυσμό, προχώρησε σε μια σειρά αναγκαίων προληπτικών μέτρων.

Είναι γεγονός ότι τα αναγκαία αυτά μέτρα δεν ευχαριστούν πολλούς, καθώς περιορίζουν τις ελευθερίες μας και αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Οφείλουμε όμως όλοι και όλες να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των ωρών και τη σημασία που έχει για το κοινωνικό καλό να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, για να μη θρηνήσουμε θύματα από τον άκρως επικίνδυνο κορωνοϊό.

Τη στιγμή που αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί- βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι βιβλιοθήκες, οι αθλητικοί χώροι, οι παιδικές χαρές, οι δομές του Δήμου να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των υπηρεσιών του, είναι αδιανόητο να γίνεται το αδιαχώρητο στα δημοτικά πάρκα (Σελεπίτσαρι, Πρέσσοφ, Λιπάσματα).

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη πολλών για αέρα και ήλιο, αλλά σε αυτή τη συγκυρία κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για το κοινωνικό σύνολο. Είναι απαράδεκτο την ώρα που η επιστημονική κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς προειδοποιούν για τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει σε τόπους όπου συνωστίζονται άνθρωποι, κάποιοι/ες να αψηφούν τις οδηγίες σε βάρος των συνανθρώπων τους.

Θα παρακαλούσα τον κάθε δημότη ξεχωριστά να αναλογιστεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να αποφεύγει να βρίσκεται σε μέρη με πολύ κόσμο. Να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο ελάχιστο και να παραμείνει σπίτι του. Όσο το γρηγορότερο το πράξουμε αυτό όλοι, τόσο πιο σύντομα θα αντιμετωπίσουμε την απειλή του κορωνοϊού.

Σε περίπτωση που οι εκκλήσεις αυτές δεν εισακουστούν, θα αναγκαστούμε ως Δημοτική Αρχή να προβούμε σε πιο αυστηρά μέτρα, όπως είναι το κλείσιμο και των δημοτικών πάρκων.

Με μεγάλη ψυχραιμία και πειθαρχία μένουμε σπίτι, όχι μονάχα από αίσθημα ατομικής ευθύνης. Αλλά από συνειδητή επιλογή υπεράσπισης της κοινωνίας.

 

(φωτογραφία αρχείου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαίνια νέου σκοπευτηρίου στο Γκίνανι Σαλαμίνας

Στα εγκαίνια του νέου σκοπευτηρίου του Σκοπευτικού Ομίλου Πυροβόλου Όπλου Σαλαμίνας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκαν πανελλήνιοι αγώνες σκοποβολής και ο κ. Χατζηπέρος έκανε την απονομή των επάθλων στους νικητές. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον Πρόεδρο κ.[…]

Περισσότερα »

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και ΤΕΕ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης  και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός θα υπογράψουν την Πέμπτη, 30 Ιουλίου, Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και ΤΕΕ.  Με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας το ΤΕΕ θα αναλάβει τεχνικός σύμβουλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *