Δ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Ολοκληρώνεται η αλλαγή του οδοφωτισμού

Μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας τα τελευταία χρόνια, η αλλαγή του οδοφωτισμού με led λαμπτήρες, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κομμάτι στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου που είχε θέσει εξαρχής η Δημοτική Αρχή και έχει να κάνει με την υλοποίηση έργων που ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες, εξοικονομούν ενέργεια και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τους τελευταίους μήνες, αντικαταστάθηκαν τα συμβατικά φωτιστικά δρόμου, τα οποία είχαν μικρή διάρκεια ζωής και ασταθή φωτεινότητα, ενώ χαρακτηρίζονταν από πολύ υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκαν συνολικά 6.035 νέα φωτιστικά. Πρόκειται για φωτιστικά οδοφωτισμού με βραχίωνα, καθώς και φωτιστικά αρχιτεκτονικού τύπου για πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.

Στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.104 νέοι ιστοί 4 μέτρων.

Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα του φωτισμού, πρόκειται να επιφέρει, εκτός της αισθητικής αναβάθμισης, μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και εξοικονόμηση χρημάτων για τον οδοφωτισμό στον Δήμο.

Συγκεκριμένα, η ετήσια εξοικονόμηση του Δήμου θα ανέρχεται περίπου στα 700.000 ευρώ, ενώ η εξοικονόμηση ενέργειας περίπου στις 4.500.000 kwh ετησίως.

Επίσης, συμβάλει στην μείωση του κόστους συντήρησης και των εργατοωρών απασχόλησης, που απαιτούνται ετησίως για την αλλαγή των καμένων λαμπτήρων σε όλη την περιοχή παρέμβασης, καθώς οι νέοι διαθέτουν σημαντικά μεγαλύτερο χρόνο ζωής κι έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

Με το σημαντικό αυτό έργο, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκσυγχρονίζεται και εξασφαλίζει ένα πλήρως λειτουργικό και ενεργειακά αποδοτικό δίκτυο οδοφωτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακατασκευάζεται η Πλατεία Χαλκηδόνας στη Νίκαια

Εργασίες ανακατασκευής της πλατείας 25ης Μαρτίου (Χαλκηδόνας),  προϋπολογισμού 584.000 θα ξεκινήσουν μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια  και στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη. Στόχος των εργασιών είναι η πλατεία 25ης Μαρτίου, μια από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *