Δ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Προαναγγελία κινητοποιήσεων για τα τοπικά ζητήματα

Περισσότεροι από 30 φορείς και σύλλογοι του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ανταποκρίθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κάλεσμα του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, για συζήτηση σχετικά με τις «ανοιχτές πληγές» της πόλης και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών δράσης.

Από τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε φάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση των εκπροσώπων των φορέων και των συλλόγων, να συμβαδίζουν με το Δημοτικό Συμβούλιο και να απαιτήσουν:

Σχετικά με τα απορρίμματα:

– Δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ

– Όχι στην καύση απορριμμάτων

– Καμία μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με οποιαδήποτε μορφή στο Σχιστό.

Σχετικά με τα σχέδια της Cosco στο λιμάνι:

– Όχι στο master plan της Cosco που αλλάζει με τρομακτικό τρόπο τη φυσιογνωμία της πόλης, χειροτερεύει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, δημιουργεί σοβαρότατα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα και απομειώνει την περιουσία των δημοτών.

– Δεν θα επιτρέψουμε το μπάζωμα της θάλασσάς μας στον Αϊ-Γιώργη στην περιοχή του Σκλαβενίτη και τη δημιουργία χώρου εμπορευματοκιβωτίων. Αυτή η δραστηριότητα θα γίνεται μέσα στον οικιστικό ιστό 24 ώρες το 24ωρο, δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες ηχορύπανσης και φωτορύπανσης, που θα διώξουν στο τέλος τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

– Όχι στη δημιουργία car Terminal μπροστά από τη ΔΕΗ, γιατί θα συρρικνώσει κι άλλο τον χώρο της ναυπηγοεπισκευής και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, μιας και θα διακινούνται από εκεί πάνω από 1.000.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Σχετικά με τη λειτουργία ρυπογόνων βιομηχανιών στην περιοχή:

– Άμεση μετεγκατάσταση των Oil One και Lafarge, απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ.

– Απαλλοτρίωση και απόδοση των 640 στρεμμάτων στους κατοίκους για δημιουργία υποδομών παιδείας, υγείας, πολιτισμού, αναψυχής και πρασίνου.

Σχετικά με το νεκροταφείο της Ανάστασης:

– Άμεση απόδοση στην πόλη των χώρων που γίνονταν οι τριετείς ταφές.

– Διατήρηση μνημείων που θα καθορίσει το υπουργείο Πολιτισμού.

– Μεταφορά των ενεργών οικογενειακών τάφων στο νέο νεκροταφείο του Σχιστού.

– Παύση λειτουργίας και μετατροπή όλου του χώρου σε χώρο πρασίνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, θα αναπτυχθούν δράσεις αντίστασης και κινητοποιήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πεζόδρομος… Ο κεντρικός δρόμος της Πειραϊκής

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016, ο Δήμος Πειραιά, μετατρέπει αύριο Κυριακή 29 Μαΐου, τον κεντρικό δρόμο της Πειραϊκής σε πεζόδρομο από τις 9:00 έως τις 12:00, έτσι ώστε οι δημότες, οι επισκέπτες και οι τουρίστες της πόλης μας, να περιηγηθούν ελεύθερα, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία[…]

Περισσότερα »

Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολικά κτήρια και κυλικεία σχολείων

Σειρά υγειονομικών ελέγχων σε σχολικά συγκροτήματα, νηπιαγωγεία και κυλικεία σχολείων πραγματοποιούν, από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, στελέχη του Τμήματος Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Ειδικότερα, από την έναρξη της σχολικής χρόνιας μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2015 ελέγχθηκαν 55[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *