Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Την Παρασκευή η απολύμανση των σχολείων

Για τα μέτρα που πήρε ως προς την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αλλά και αυτά που έχει προγραμματίσει, ενημέρωσε με δήλωση του την Τρίτη, ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος.

Όπως υποστηρίζει, “ο πανικός, η παραπληροφόρηση και οι επικοινωνιακές πολιτικές δεν πρέπει να αντικαθιστούν την κοινή λογική και την επιστημονική γνώση”.

Η δήλωση του Χρήστου Βρεττάκου

Όταν ο πανικός, η παραπληροφόρηση και οι επικοινωνιακές πολιτικές αντικαθιστούν την κοινή λογική και την επιστημονική γνώση

Αγαπητοί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, συνδημότες,

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας πήρε από την πρώτη μέρα, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, όλα τα προτεινόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, με στόχο να γίνει κατανοητό ότι τα μέτρα ατομικής υγιεινής αποτελούν το πρώτο σημαντικό ανάχωμα στην εξάπλωση του ιού.

Ταυτόχρονα, εφοδιάστηκαν τα δημοτικά κτήρια και οι σχολικές μονάδες με όλα τα μέσα που προτείνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων.

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με βάση τις σχετικές οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ δεν προχώρησε σε απολύμανση δημοσίων χώρων, γιατί όπως διατείνονται οι αρμόδιοι επιστήμονες, αυτή δεν έχει κανέναν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Λειτουργεί μόνο στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς να εξασφαλίζει όμως πως την επόμενη ημέρα στον ίδιο χώρο δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Επειδή στην πόλη δημιουργείται ένα κλίμα πανικού και σύγχυσης που δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει από το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής -13 Μαρτίου- σε απολύμανση των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Προχωράμε σε αυτή την κίνηση για δύο λόγους:

Ο πρώτος: Γιατί θέλουμε ως πόλη να επικεντρωθούμε στα σοβαρά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, οπότε οτιδήποτε μας αποσπάει από τον στόχο μας, πρέπει να παραμερίζεται.

Ο δεύτερος: Για να δηλώσουμε ότι από τη Δευτέρα το πρωί, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να εφαρμόσουμε τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας που έχουν προταθεί από τους ειδικούς επιστήμονες, για να μπορέσουμε να βγούμε όσο γίνεται αλώβητοι από αυτή την περιπέτεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελετή λήξης του σχολικού έτους των Εκπαιδευτηρίων της Ι. Μ. Πειραιώς

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην τελετή λήξης του σχολικού έτους 2017-2018 των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του

Περισσότερα »

ΠτΔ: Οι ΟΤΑ στηρίζουν βασικές πτυχές του κοινωνικού κράτους

Ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που διαδραματίζουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού στην στήριξη του κοινωνικού κράτους, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή των εγκαινίων του νέου δημαρχείου της Καλαμάτας. Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «η πλειάδα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *