Δ. Κερατσινίου: Καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Στην  εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων  που θα βοηθούν όλα τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, προχωράει ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάει τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, σε όλα τα τμήματα των βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των νηπίων με θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά, καθώς και μουσικοκινητική αγωγή για τα μεγάλα βρέφη.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, πέρα από την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης, η βιωματική μάθηση των νηπίων και των βρεφών,  μέσα από το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, τους συνομήλικους τους αλλά και τους ενήλικους, καλλιεργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από μια θεματολογία, θα πάρουν αφορμές και έτσι θα εκφράσουν με λόγο, κίνηση και δημιουργικότητα εικαστική, αυτά τα οποία τους συγκίνησαν. Σκοπός του ίδιου, είναι το παιδί να ενεργοποιήσει τη φαντασία του, να οξύνει την κρίση του, να γνωρίσει το σώμα του, να μάθει να παρατηρεί, να εξασκεί τη συγκέντρωση, την προσοχή του και την έκφρασή του.

Από την άλλη πλευρά, η εισαγωγή στη μουσικoκινητική αγωγή αποτελεί το πρώτο βήμα για την έμπρακτη αισθητική αγωγή του βρέφους. Το ευαισθητοποιεί ως προς τη μουσική, το βοηθά να αντιληφθεί διαισθητικά τα στοιχεία της μουσικής. Ταυτόχρονα, το εξοικειώνει με τις μουσικές έννοιες καθώς η γνώση γίνεται παιχνίδι, και το παιχνίδι βιωματική γνώση.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται να υποστηριχθεί από τους δασκάλους των καλλιτεχνικών μαθημάτων του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Χρυσά και 3 Ασημένια για το Piraeuspress.gr στα Regional Media Awards 2016

Παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου τα Regional Media Awards 2016 σε γνωστό πολυχώρο στο Γκάζι. Πρόκειται για τα επίσημα βραβεία των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία διοργανώθηκαν από την Boussias Communications. Στα βραβεία συμμετείχαν μερικά από τα μεγαλύτερα[…]

Περισσότερα »

“Η πώληση του ΟΛΠ αποτελεί ξεπούλημα της πόλης μας…”

Την κατηγορηματική αντίθεση του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ επισημαίνει με δήλωσή του ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και δηλώνει: «Εκφράζοντας την βούληση των κατοίκων της πόλης , του Δημοτικού Συμβουλίου και την προσωπική αμετακίνητη θέση μου βρίσκομαι κατηγορηματικά αντίθετος στην διαδικασία πώλησης του Λιμανιού, πώληση η οποία βρίσκεται στην[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *