Δ. Κορυδαλλού: Παρουσιάστηκαν οι μετρήσεις ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Ο Δήμος Κορυδαλλού, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, πραγματοποίησε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην πόλη του Κορυδαλλού, την οποία ανέλαβε να μετρήσει το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, το εργαστήριο ανέλαβε να μετρήσει και να αναλύσει με την πλέον κατάλληλη μεθοδολογία αλλά και όργανα μέτρησης, την ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση της πόλης, σε σχέση με τα θεσμοθετημένα όρια ασφάλειας της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, σε 68 σημεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Ο διευθυντής του εργαστηρίου καθηγητής κ. Κάππας και ο ερευνητής κ. Αλεξιάς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβεβαίωσαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι η έκθεση του πληθυσμού, αθροιστικά από το σύνολο των πηγών ραδιοσυχνοτήτων (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δορυφορικοί σταθμοί, ραδιόφωνο, τηλεόραση κτλ) σε όλες τις θέσεις μέτρησης κυμαίνεται από 1.468 έως 10.285 φορές κάτω από το όριο ασφάλειας της ελληνικής νομοθεσίας που είναι κατά 40% αυστηρότερη της ευρωπαϊκής.

Τα αποτελέσματα της μέτρησης είναι στη διάθεση των φορέων και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την υγεία και την πρόληψη Νίκος Ζήσης ευχαρίστησαν τους καθηγητές για την εθελοντική επιστημονική τους έρευνα και τόνισαν ότι τα ζητήματα ασφάλειας και υγείας των πολιτών αποτελούν προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή, γι΄ αυτό το λόγο αναπτύσσεται συνεργασία με το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.

Μάλιστα το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις για τις πηγές ακτινοβολίας πολύ χαμηλών συχνοτήτων (υποσταθμοί ΔΕΗ και πυλώνες μεταφοράς ρεύματος υψηλής ισχύος) αλλά και επανάληψη των μετρήσεων για την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας με στόχο τον συνεχή έλεγχο και την ασφάλεια των πολιτών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ο βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Τραγάκης, εκπρόσωποι των Βουλευτών B’ Πειραιά, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος δημοτών και φορέων της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Πατούλης: Προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις…

«Το μήνυμα της σημερινής μας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού δεν πρόκειται να ανεχθούν πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού που υπηρετούν. Δεν θα φορτωθεί στις δικές μας πλάτες, το βάρος  των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν, για να υφαρπάξουν την ψήφο των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *