Δ. Μανωλάκου: Ελάχιστες οι κρατικές δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες

Ελάχιστες έως μηδενικές είναι οι κρατικές δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2020 -ο οποίος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή-, δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Καναλιού Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση.

Η βουλευτής μίλησε για έναν ταξικό προϋπολογισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση κατά 48% -όπως τόνισε- των δαπανών για την κοινωνική πολιτική, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κατάργηση προγραμμάτων που αφορούν σε παιδιά ειδικής αγωγής και ΑμεΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΜΜΜ, εκφράζοντας την ελπίδα η αύξηση των εσόδων που καταγράφεται στον προϋπολογισμό, να μην σχετίζεται με ενδεχόμενη αύξηση των εισιτηρίων ή κατάργηση καρτών ελεύθερης πρόσβασης για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Στο θέμα των φοροελαφρύνσεων, η κ. Μανωλάκου, υπογράμμισε ότι παρά την πρόβλεψη για μείωση του ΕΝΦΙΑ επίκειται η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, γεγονός που θα αποδυναμώσει την όποια μείωση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε επισφαλή την πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ στο 2,8%, καθώς όπως είπε, η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται και οι σχετικοί δείκτες αποτελούν προμήνυμα ύφεσης, ενώ στο ίδιο κάδρο έβαλε και τις επιπτώσεις στον τουρισμό, τις μεταφορές και τη ναυτιλία, από τις παρατεταμένες εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, δεν παρέλειψε να σημειώσει «ότι και ο Σύριζα να ήταν κυβέρνηση, τον ίδιο προϋπολογισμό θα έφερνε, είναι δεσμευμένος» και η χώρα υπό την εποπτεία της τρόικας.

Οι δηλώσεις της Διαμάντως Μανωλάκου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχτσιόγλου: Σε εφαρμογή η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών

Την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης, για τους μισθωτούς έως 25 ετών, ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου. «Με σημερινή μου απόφαση ξεκινάμε την εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών», ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη μέτρο[…]

Περισσότερα »

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι

Στην «κοινή προσπάθεια να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, να σηκώσουμε τη χώρα μια θέση πιο ψηλά στην αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην κοπή της πίτας του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Τσίπρας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *