Δ. Μανωλάκου: Ελάχιστες οι κρατικές δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες

Ελάχιστες έως μηδενικές είναι οι κρατικές δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2020 -ο οποίος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή-, δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Καναλιού Ένα και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση.

Η βουλευτής μίλησε για έναν ταξικό προϋπολογισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση κατά 48% -όπως τόνισε- των δαπανών για την κοινωνική πολιτική, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κατάργηση προγραμμάτων που αφορούν σε παιδιά ειδικής αγωγής και ΑμεΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΜΜΜ, εκφράζοντας την ελπίδα η αύξηση των εσόδων που καταγράφεται στον προϋπολογισμό, να μην σχετίζεται με ενδεχόμενη αύξηση των εισιτηρίων ή κατάργηση καρτών ελεύθερης πρόσβασης για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Στο θέμα των φοροελαφρύνσεων, η κ. Μανωλάκου, υπογράμμισε ότι παρά την πρόβλεψη για μείωση του ΕΝΦΙΑ επίκειται η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, γεγονός που θα αποδυναμώσει την όποια μείωση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε επισφαλή την πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ στο 2,8%, καθώς όπως είπε, η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται και οι σχετικοί δείκτες αποτελούν προμήνυμα ύφεσης, ενώ στο ίδιο κάδρο έβαλε και τις επιπτώσεις στον τουρισμό, τις μεταφορές και τη ναυτιλία, από τις παρατεταμένες εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, δεν παρέλειψε να σημειώσει «ότι και ο Σύριζα να ήταν κυβέρνηση, τον ίδιο προϋπολογισμό θα έφερνε, είναι δεσμευμένος» και η χώρα υπό την εποπτεία της τρόικας.

Οι δηλώσεις της Διαμάντως Μανωλάκου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια Φ. Γεννηματά σε Ε.Βενιζέλο

Με θερμό τρόπο υποδέχθηκε η Φώφη Γεννήματα την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σε δήλωση της η πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισημαίνει ότι» η ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνιστά, αναμφίβολα, μία[…]

Περισσότερα »

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν τίθεται ζήτημα πρότασης μομφής

Η κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές, ενόψει της λήξης του προγράμματος, αλλά και οι εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ κυριάρχησαν στη συνεδρίαση των τομεαρχών της Ν.Δ. υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συζητηθεί στο κόμμα το ενδεχόμενο πρότασης μομφής στην κυβέρνηση. Η Ν.Δ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *