Δ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας: Στο διαδίκτυο ο κατάλογος της Δ. Βιβλιοθήκης 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόναςαπέκτησε την ολοκληρωμένη υπηρεσία νέφους για τη διαχείριση καταλόγου και λειτουργιών βιβλιοθήκης OpenABEKT που έχει αναπτυχθεί από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των βιβλιοθηκών.

Η επεξεργασία του υλικού ξεκίνησε από την αρχή, διότι δεν ήταν δυνατή η μεταφορά δεδομένων από το σύστημα που χρησιμοποιούσε η βιβλιοθήκη στο καινούριο. Δόθηκε προτεραιότητα στις συλλογές της πεζογραφίας (ελληνικής και ξένης) και στα θεατρικά έργα. Μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί περισσότερα από 3.000 βιβλία με πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία ενώ, βεβαίως, η ενημέρωση και ο εμπλουτισμός του καταλόγου με νέα βιβλία συνεχίζεται σε καθημερινή βάση.

Οι χρήστες του καταλόγου αξιοποιώντας τα φίλτρα πολύπλευρης αναζήτησης μπορούν να πλοηγηθούν σε πληθώρα συντελεστών και θεμάτων και να εξερευνήσουν το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης. Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων περιλαμβάνουν πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία (τίτλους, συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφους, εκδότες, θέματα, σημειώσεις ISBN, εξώφυλλα κλπ), ενώ όπου ήταν δυνατό, συμπεριλήφθηκε η περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Στους μελλοντικούς στόχους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εντάσσεται ο εμπλουτισμός του καταλόγου με όλα τα βιβλία της συλλογής το συντομότερο δυνατό.

Επισκεφθείτε το δικτυακό κατάλογο της βιβλιοθήκης στη διεύθυνση: https://filadelfeialib.openabekt.gr/

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ν. Τρυπιά 45 (Πνευματικό Κέντρο), 143 41 Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλ.: 210-2582466, 210-2585773, 210-2525634

e-mail: library@dimosfx.gr

Facebook: https://www.facebook.com/2037093556531878

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηνάσιος και Θεοφάνους στο Κανάλι Ένα 90.4 την Κυριακή

Οι γνωστοί συνθέτες Γιώργος Χατζηνάσιος και Νίκος Θεοφάνους, την Κυριακή 11 Ιουνίου στην εκπομπή “Τριαντάφυλλα με μέλι” με την Κατερίνα Παπαγεωργίου (12-2μμ) θα αναφερθούν στην κοινή τους εμφάνιση στο Βεάκειο, σε μια μεγάλη συναυλία με τίτλο “Ο δικός μας ο δρόμος” μετά την πετυχημένη χειμωνιάτικη συνύπαρξη τους στην σκηνή. Θα[…]

Περισσότερα »

Ελληνογαλλική Σχολή SaintPaul: Εκδήλωση – αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη

Tης Γιώτας Φλώρου… Εκδήλωση – αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο «Ύμνος στον Άνθρωπο» θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, στις 18.30 το απόγευμα, η Ελληνογαλλική Σχολή SaintPaul Πειραιά, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών για το έργο του συγγραφέα. «Οι μαθητές θα παρουσιάσουν με ένα πρωτότυπο τρόπο το πόσο κατανόησαν την ανάγνωση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *