Δ. Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Δραστηριότητες για την προσχολική ηλικία μέσω κοινωνικής δικτύωσης 

Στη δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών κατά τη διάρκεια του “Μένουμε Σπίτι” προχώρησε η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με τη σύμπραξη των παιδαγωγών και με την χρήση μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Με την αναστολή λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού να είναι σε ισχύ, η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής του Δήμου δημιούργησε από τα μέσα του Μάρτη μία παιδαγωγική ομάδα στο Facebook με τίτλο “ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ” (https://www.facebook.com/groups/440865480027812/ ).

Πρόκειται για μία δράση που απευθύνεται στις οικογένειες των εγγεγραμμένων παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου και προσφέρει σε καθημερινή βάση υλικό για δραστηριότητες που οι γονείς μπορούν να πραγματοποιούν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους, αλλά και πηγές ενημέρωσης σχετικές με ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας, μουσειακής αγωγής, περιβαλλοντικής αγωγής, ψυχοκινητικής άσκησης κ. α.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Κορυδαλλού: Δωρεάν έλεγχος για τον Καρκίνο του Μαστού

Στo πλαίσιo του προγράμματος Στηρί-ΖΩ δράσεις αλληλεγγύης, ο Δήμος Κορυδαλλού, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», συνεργάζονται και παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας σε οικονομικά αδύναμες και ανασφάλιστες γυναίκες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες –κάτοικοι του Δήμου Κορυδαλλού[…]

Περισσότερα »

Στη Βουλή η νομοθετική πρόταση του ΥΠΕΣ για τους Συμβασιούχους

Εντός της ημέρας, θα κατατεθεί νομοθετική πρόταση για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που απέρριψαν οι συνδικαλιστές, προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 6.100 συμβασιούχους – παρατασιούχους για όσους μήνες απαιτηθεί, μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *