Δ. Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη: Έναρξη τμημάτων Διεύθυνσης Πολιτισμού

Τα πινέλα χορεύουν; Η μουσική τι γλώσσα έχει; Ο χορός έχει ηλικία; Ο πηλός πόσες μορφές μπορεί να πάρει; Το γυαλί κρύβει εικόνες;

Τις απαντήσεις  δίνει η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη  με τα Eργαστήρια των καλλιτεχνικών δομών της.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τονίζει:

«Με στόχο μια πόλη ανοιχτή στη ζωή και στην Τέχνη, ξεκίνησαν και αυτή τη χρονιά τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού. Να μιλάει κανείς για πολιτιστική ανάπτυξη μέσα στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, μοιάζει παράδοξο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Παρά τις αντιξοότητες, με  σταθερά, μεθοδικά και καλά σχεδιασμένα βήματα, κάνουμε πράξη  τον Πολιτισμό.

Σε πείσμα των καιρών, καταβάλλουμε επίμονη και συστηματική προσπάθεια ώστε να αξιοποιούμε ποιοτικά και πολύπλευρα τον ελεύθερο χρόνο των δημοτών μας διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά μας, καλλιεργώντας και ενδυναμώνοντας τη συλλογική συνείδηση.

Κάθε τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας, μπορεί  να λειτουργήσει ως κυψέλη ενεργών πολιτών και φυτώριο αναζωογονητικών πρωτοβουλιών. Για το λόγο αυτό, επιδίωξή μας είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των δημοτών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διεύθυνση Πολιτισμού υπάρχουν Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Δημοτικό Ωδείο και Εργαστήρια Μουσικής, Κλασικού – σύγχρονου και λάτιν χορού, Κεραμικής-Αγγειοπλαστικής, Ζωγραφικής ενηλίκων, Παιδικής Εικαστικής Τέχνης, Βιτρώ, Χαρακτικής, Αγιογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πολιτισμού, Αχιλλέως 15, Νίκαια, τηλ. 210 4906021 και email: politismos.nikaia.rentis@gmail.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ θα μιλήσει ο Σκουρλέτης

Ομιλία στο κοινό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θα απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Το Συνέδριο πραγματοποιείται αύριο, Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στις 10 π.μ. στην Αθήνα, με θέμα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής[…]

Περισσότερα »

“Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για ασφαλή λειτουργικά και καθαρά σχολικά κτήρια”

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε μήνυμά του, τονίζει: «Η έναρξη του νέου σχολικού έτους αποτελεί μια νέα αρχή για τους μαθητές και τις μαθήτριες

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *