Δ. Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη: Έναρξη τμημάτων Διεύθυνσης Πολιτισμού

Τα πινέλα χορεύουν; Η μουσική τι γλώσσα έχει; Ο χορός έχει ηλικία; Ο πηλός πόσες μορφές μπορεί να πάρει; Το γυαλί κρύβει εικόνες;

Τις απαντήσεις  δίνει η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη  με τα Eργαστήρια των καλλιτεχνικών δομών της.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τονίζει:

«Με στόχο μια πόλη ανοιχτή στη ζωή και στην Τέχνη, ξεκίνησαν και αυτή τη χρονιά τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού. Να μιλάει κανείς για πολιτιστική ανάπτυξη μέσα στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, μοιάζει παράδοξο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Παρά τις αντιξοότητες, με  σταθερά, μεθοδικά και καλά σχεδιασμένα βήματα, κάνουμε πράξη  τον Πολιτισμό.

Σε πείσμα των καιρών, καταβάλλουμε επίμονη και συστηματική προσπάθεια ώστε να αξιοποιούμε ποιοτικά και πολύπλευρα τον ελεύθερο χρόνο των δημοτών μας διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά μας, καλλιεργώντας και ενδυναμώνοντας τη συλλογική συνείδηση.

Κάθε τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας, μπορεί  να λειτουργήσει ως κυψέλη ενεργών πολιτών και φυτώριο αναζωογονητικών πρωτοβουλιών. Για το λόγο αυτό, επιδίωξή μας είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των δημοτών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διεύθυνση Πολιτισμού υπάρχουν Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Δημοτικό Ωδείο και Εργαστήρια Μουσικής, Κλασικού – σύγχρονου και λάτιν χορού, Κεραμικής-Αγγειοπλαστικής, Ζωγραφικής ενηλίκων, Παιδικής Εικαστικής Τέχνης, Βιτρώ, Χαρακτικής, Αγιογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πολιτισμού, Αχιλλέως 15, Νίκαια, τηλ. 210 4906021 και email: politismos.nikaia.rentis@gmail.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιπαράθεση Καμίνη – Σακελλαρίδη με φόντο τη Χρυσή Αυγή

Συνέχεια στην αντιπαράθεση γύρω από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής έδωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση. Ο κ. Καμίνης επανέλαβε τις κατηγορίες η ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι προς τους ψηφοφόρους της ΧΑ, με τον κ. Σακελλαρίδη να κάνει λόγο[…]

Περισσότερα »

Σπ. Γαληνός: Υποψήφιος για τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016»

Υποψήφιος για τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016» είναι ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Η τιμητική αυτή διάκριση απονέμεται κάθε δύο χρόνια από το Ίδρυμα Δημάρχων (City Mayors Foundation) για την προσφορά του εκάστοτε δημάρχου στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, το φετινό βραβείο αφορά τους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *