Δ. Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη: Έναρξη τμημάτων Διεύθυνσης Πολιτισμού

Τα πινέλα χορεύουν; Η μουσική τι γλώσσα έχει; Ο χορός έχει ηλικία; Ο πηλός πόσες μορφές μπορεί να πάρει; Το γυαλί κρύβει εικόνες;

Τις απαντήσεις  δίνει η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη  με τα Eργαστήρια των καλλιτεχνικών δομών της.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τονίζει:

«Με στόχο μια πόλη ανοιχτή στη ζωή και στην Τέχνη, ξεκίνησαν και αυτή τη χρονιά τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού. Να μιλάει κανείς για πολιτιστική ανάπτυξη μέσα στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, μοιάζει παράδοξο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Παρά τις αντιξοότητες, με  σταθερά, μεθοδικά και καλά σχεδιασμένα βήματα, κάνουμε πράξη  τον Πολιτισμό.

Σε πείσμα των καιρών, καταβάλλουμε επίμονη και συστηματική προσπάθεια ώστε να αξιοποιούμε ποιοτικά και πολύπλευρα τον ελεύθερο χρόνο των δημοτών μας διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά μας, καλλιεργώντας και ενδυναμώνοντας τη συλλογική συνείδηση.

Κάθε τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας, μπορεί  να λειτουργήσει ως κυψέλη ενεργών πολιτών και φυτώριο αναζωογονητικών πρωτοβουλιών. Για το λόγο αυτό, επιδίωξή μας είναι η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των δημοτών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διεύθυνση Πολιτισμού υπάρχουν Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Δημοτικό Ωδείο και Εργαστήρια Μουσικής, Κλασικού – σύγχρονου και λάτιν χορού, Κεραμικής-Αγγειοπλαστικής, Ζωγραφικής ενηλίκων, Παιδικής Εικαστικής Τέχνης, Βιτρώ, Χαρακτικής, Αγιογραφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πολιτισμού, Αχιλλέως 15, Νίκαια, τηλ. 210 4906021 και email: politismos.nikaia.rentis@gmail.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλ. Κεφαλογιάννη: Ερώτηση για τη δομή και οργάνωση της “Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.”

Ερώτηση αναφορικά με τη δομή και την οργάνωση της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., σε μία περίοδο μάλιστα έντονου ανταγωνισμού σε ότι αφορά στα πολιτιστικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, κατέθεσε προς την Υπουργό

Περισσότερα »

Πολιτιστική Ατζέντα… Προτάσεις ψυχαγωγίας (9/4)

από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζεται η έκθεση του Χρήστου Μποκόρου με τίτλο “Τα στοιχειώδη” που θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο με έργα τα οποία ήδη έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη, στην Λισαβόνα αλλά και σε πολλά ακόμα μέρη αποπνέοντας την ανάγκη να απελευθερωθούμε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *