Δ. Πειραιά – covid19: Απολυμάνσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, με δράσεις προληπτικού χαρακτήρα σε στοχευμένα σημεία της πόλης, όπου παρατηρείται συγκέντρωση κόσμου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε απολύμανση με μέριμνα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, στον οποίο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. διενεργεί,  έως την Κυριακή 28/2/2021, δωρεάν rapid test στους πολίτες.

Επιπλέον, βραδινές ώρες έγινε εκτεταμένη απολύμανση περιμετρικά στο Πασαλιμάνι, καθώς και κατά μήκος του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως  στόχος των προληπτικών δράσεων είναι να διασφαλιστεί όσο είναι εφικτό, η προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Με αφορμή τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προχωρήσαμε σε απολύμανση δημόσιων χώρων όπου παρατηρείται συγκέντρωση κόσμου. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και συνεχίζουμε να υλοποιούμε προληπτικές δράσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο η πιο σημαντική παράμετρος για να είμαστε ασφαλείς,  είναι να μην εφησυχάζουμε, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων προκειμένου να προστατεύσουμε με υπευθυνότητα το σημαντικότερο αγαθό, την υγεία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Εκδρομή στο Σοφικό Κορινθίας

Το Σοφικό Κορινθίας επισκέφθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, προκειμένου να παραβρεθεί στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης. Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη εκδρομή του Δήμου Πειραιά στο Σοφικό Κορινθίας για το 2016, η[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Eκδρομές για τα 1.300 μέλη των ΚAΠΗ

Ο Δήμος Πειραιά, διοργάνωσε δύο δωρεάν εκδρομές, για τα 1.300 μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης στο Σοφικό Κορινθίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι συμπολίτες μας φιλοξενήθηκαν στο «Ράντζο», όπου απόλαυσαν,  μεταξύ άλλων, γεύμα με πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική. Επίσης συμμετείχαν  σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ο Δήμαρχος Πειραιά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *