Δ. Πειραιά: Διαδικτυακά η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης

Ο Δήμος Πειραιά προγραμματίζει τη διαδικτυακή έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης την 1η Δεκεμβρίου 2020, εφόσον παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID -19.

Τα e-ΚΔΑΠ, είναι μια ξεχωριστή εκπαιδευτική αλλά και ψυχαγωγική δραστηριότητα για μαθητές της πόλης μας, η οποία θα γίνεται καθημερινά διαδικτυακά σε προγραμματισμένες ώρες και  προσφέρεται δωρεάν (για τους κατόχους voucher).

Οι γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο e-ΚΔΑΠ, πρέπει έως την Τρίτη 24/11/2020, να  συμπληρώσουν και να στείλουν την ηλεκτρονική αίτηση δραστηριοτήτων στο link https://forms.gle/deu68xra2S1beBWg7 .

Οι μικροί Πειραιώτες, θα μελετούν με τη βοήθεια δασκάλων και θα απασχολούνται δημιουργικά με ζωγραφική,  μουσική,  κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, με την καθοδήγηση θεατρολόγων, μουσικών και εικαστικών.  Επίσης  τα παιδιά θα συμμετάσχουν διαδικτυακά σε ποικίλες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες  εν όψει των εορτών.

Ανάλογα με τις συμμετοχές, οι γονείς θα ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα των διαδικτυακών εργαστηρίων και για τη διαδικασία που θα πρέπει να  ακολουθήσουν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν  τη διαδικτυακή πλατφόρμα του e-ΚΔΑΠ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα  210-25 26000, 6937135938 και ώρες 12:30 έως 20:30.

Στόχος των e-ΚΔΑΠ είναι να αναπτύξουν τα παιδιά τις γνώσεις τους

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά προγραμματίζει τη διαδικτυακή έναρξη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών την 1η Δεκεμβρίου, έναν σημαντικό θεσμό που προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα e-ΚΔΑΠ δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να απασχοληθούν καθημερινά με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσφέροντας παράλληλα στους γονείς μια διέξοδο αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.

Στόχος μας με τη λειτουργία των e-ΚΔΑΠ είναι να αναπτύξουν τα παιδιά τις γνώσεις τους,  να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και να ψυχαγωγηθούν, με πολλές δραστηριότητες. Είναι σημαντικό για εμάς, γενικότερα, αλλά ειδικά αυτή τη δύσκολη  εποχή, να στηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά και τους γονείς, με πρωτοβουλίες που προσφέρουν γνώσεις και στιγμές χαράς».

Αναγκαία η διαδικτυακή λειτουργία των ΚΔΑΠ

H Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκη, ανέφερε σε δήλωσή της:

«Παρόλο που η πανδημία δεν μας επέτρεψε τη δια ζώσης λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου μας,  θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενεργοποιήσουμε όλους τους αναγκαίους μηχανισμούς για να συμβάλουμε στην  ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.

Για αυτόν τον λόγο, μέσα σε αυτήν τη δύσκολη  για όλους περίοδο της καραντίνας, προκρίναμε ως αναγκαία τη διαδικτυακή τους λειτουργία και προχωράμε στην έναρξη των ΚΔΑΠ με ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες που κύριο στόχο έχουν τη διεύρυνση των γνώσεων και την ανάπτυξη των κλίσεων  των μικρών μαθητών της πόλης μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Μουσική εκδήλωση στον Πειραιά

Μια ζεστή εκδήλωση γεμάτη μουσικές και τραγούδια για τον Πειραιά πραγματοποιήθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τίτλος της εκδήλωσης «Περαία μου χιλιοτραγουδισμένε» και συντελεστές της είναι τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί που με τα όργανα, τις φωνές και τις απαγγελίες τους παρουσίασαν ένα κομμάτι του «Δικού μας Πειραιά», όπως σημείωσε οΒαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου[…]

Περισσότερα »

Κατάσχεση ακατάλληλων αλιευμάτων στον Πειραιά

Στην κατάσχεση ακατάλληλων αλιευμάτων συνολικού βάρους 104 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στα πλαίσια των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά. Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε πλανόδιο έμπορο και σε εστιατόριο του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα νωπά αλιεύματα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *