Δ. Πειραιά: Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής για ανέργους

Ξεκινά τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους στον Πειραιά, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο συνεργασίας  του Δήμου Πειραιά με τη ΓΣΕΕ.

Στόχος η υλοποίηση κοινών δράσεων,  για την πληρέστερη υποστήριξη των ανέργων  και την  ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Τα ομαδικά εργαστήρια θα υλοποιηθούν από εργασιακούς συμβούλους του ΙΝΕ ΓΣΕΕ (ΕΚΠΑ Αθήνας) σε συνεργασία  με το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας  του Δήμου Πειραιά.

Κατά τον μήνα  Φεβρουάριο θα υλοποιηθούν  τα εξής εργαστήρια:

-Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 11:00 – 14:00 : Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας

– Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 11:00 – 14:00: Βιογραφικό σημείωμα, συνοδευτική επιστολή

– Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 11:00 – 14:00: Τρόποι αναζήτησης εργασίας

– Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 11:00 – 14:00: Ανάπτυξη δεξιοτήτων επαγγελματικής προσαρμοστικότητας.

 15 άτομα ανά εργαστήριο

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Νίκος Καλαμακιώτης δήλωσε: «Ένα σημαντικό τμήμα των κατοίκων και δημοτών μας παραμένει άνεργο, κάτι το οποίο αποτελεί για εμάς θέμα πρώτης γραμμής. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως Δήμος Πειραιά, είναι να παρέχουμε στους ανέργους μας μια οργανωμένη πληροφόρηση για τις δυνατότητες και επιλογές που έχουν μέσω των επίσημων δομών του κράτους, καθώς και να τους βοηθήσουμε σε κάποια βασικά πράγματα, ώστε να μπορέσουν πιο γρήγορα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας βρίσκοντας μια δουλειά, η οποία θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που ιδανικά αναζητούν».

Σημειώνεται πως όλα τα εργαστήρια θα γίνουν στην αίθουσα διδασκαλίας του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος και Δημοσθένους, Πύργος 2οςόροφος). Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα ανά εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια που τους ενδιαφέρουν, από τις 8:00 έως και τις 14:00, διά ζώσης  ή στην Ηλεκτρονική  διεύθυνση: paideiasdp3@pireasnet.gr, του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132024715 & 705), σε αίτηση που θα βρίσκουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, στο πεδίο «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης».

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση Διά Βίου Μάθηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Ζητά την απόσυρση του άρθρου 13 για μη απόδοση ανταποδοτικών τελών

Την άμεση απόσυρση του άρθρου  13 του πολυνομοσχεδίου «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», καθώς και την τροποποίηση και άλλων διατάξεων αυτού ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με σημερινή απόφασή του για το θέμα. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ.[…]

Περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στο Άργος

[soundcloud url=”https://soundcloud.com/theodore-papan/alex-kastrinos”] Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Άργος τη Δευτέρα. Για τη συνεδρίαση μίλησε στο Κανάλι Ένα ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξιος Καστρινός σημειώνοντας ότι τα συμπεράσματα από τη συνάντηση των αιρετών της χώρας θα βοηθήσουν ώστε να  διαμορφωθούν συνολικά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *