Δ. Πειραιά: Aντισταθμιστικά οφέλη από την Cosco ύψους 1.97 εκ. ευρώ

Για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά εισπράττει αντισταθμιστικό όφελος για τη λιμενική και εμπορευματική δραστηριότητα του ΟΛΠ Αρχής γενομένης από το έτος  2017, θα καταβληθεί το πόσο του 1.977.350,90 ευρώ.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια σημαντική  εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά εισπράττει αντισταθμιστικό όφελος για τη λειτουργία του λιμανιού, έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, πρωταρχικός μας στόχος ήταν η διεκδίκηση αντισταθμιστικών τελών από την Ο.Λ.Π Α.Ε, καθώς πιστεύουμε πως είναι πρωτόγνωρο να δέχεται η πόλη του Πειραιά μόνο την επιβάρυνση από τη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να έχει κανένα απολύτως όφελος. Τα καταφέραμε μετά από επιμονή, σκληρή δουλειά και στοχευμένη προσπάθεια», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Επιπλέον ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο αντισταθμιστικό ποσό που εισέπραξε  ο Δήμος Πειραιά, λέγοντας  πως θα αξιοποιηθεί σε περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά έργα, αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις επ’ ωφελεία της πόλης και των δημοτών. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για έναν καλύτερο Πειραιά», τόνισε ο κ. Μώραλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Ανταποκρινόμαστε στην δέσμευση μας για ανακούφιση των Ελλήνων

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του επί του φορολογικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής:

Περισσότερα »

ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες

Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες, δήλωσε η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Daniele Nouy, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. «Θεωρούμε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες», ήταν η δήλωση της κ. Nouy όπως μεταδίδει το Reuters. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η ΕΚΤ αποφάσισενα αυξήσει το όριο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *