Δ. Πειραιά: Aντισταθμιστικά οφέλη από την Cosco ύψους 1.97 εκ. ευρώ

Για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά εισπράττει αντισταθμιστικό όφελος για τη λιμενική και εμπορευματική δραστηριότητα του ΟΛΠ Αρχής γενομένης από το έτος  2017, θα καταβληθεί το πόσο του 1.977.350,90 ευρώ.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια σημαντική  εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά εισπράττει αντισταθμιστικό όφελος για τη λειτουργία του λιμανιού, έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, πρωταρχικός μας στόχος ήταν η διεκδίκηση αντισταθμιστικών τελών από την Ο.Λ.Π Α.Ε, καθώς πιστεύουμε πως είναι πρωτόγνωρο να δέχεται η πόλη του Πειραιά μόνο την επιβάρυνση από τη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να έχει κανένα απολύτως όφελος. Τα καταφέραμε μετά από επιμονή, σκληρή δουλειά και στοχευμένη προσπάθεια», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Επιπλέον ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο αντισταθμιστικό ποσό που εισέπραξε  ο Δήμος Πειραιά, λέγοντας  πως θα αξιοποιηθεί σε περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά έργα, αλλά και σε σημαντικές παρεμβάσεις επ’ ωφελεία της πόλης και των δημοτών. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για έναν καλύτερο Πειραιά», τόνισε ο κ. Μώραλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα εγκρίνεται, Τρίτη εκταμιεύεται το 1 δις ευρώ

Την Τρίτη αναμένεται τελικά να εκταμιευτεί προς την Ελλάδα η δόση του 1 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο οποίος – παρά τις προσπάθειες που έγιναν χθες – θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα για να βάλει την «τελική υπογραφή». Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΜΣ, τα[…]

Περισσότερα »

Tράπεζες: Ναι στη ρύθμιση για «κόκκινα» δάνεια

«Οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο προετοιμασμένες ώστε πολύ γρήγορα» να εφαρμοστεί η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, μετά την ψήφισή της από τη Βουλή, δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των τεσσάρων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *