Δ. Πειραιά: Eκδήλωση με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι: Νεότερες εξελίξεις – Σύγχρονες τεχνολογίες»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, η εκδήλωση με θέμα: «Σακχαρώδης  Διαβήτης  Τύπου Ι : Νεότερες εξελίξεις – Σύγχρονες τεχνολογίες» του «Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων», στο ξενοδοχείο «Theoxenia», που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ληξιαρχείου και  Δημοτικής Κατάστασης και των ΚΕΠ και  Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής A΄ Παθολογικού Τμήματος και Διαβητολογικού Κέντρου  του Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά, κ. Αλέξανδρος Καμαράτος.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Καμαράτος, σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το θέμα του διαβήτη και σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων», προγραμματίζουν μια σειρά δράσεων για τους ανθρώπους που έχουν   Σακχαρώδη  Διαβήτη  Τύπου Ι.

Ο κ. Καμαράτος ανέφερε επίσης, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  για άτομα που κάνουν θεραπεία με ινσουλίνη – διότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή-  υπογραμμίζοντας ότι ήταν πρωτοποριακή,  καθώς αναπτύχθηκαν όλες οι νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν τη θεραπεία του νοσήματος και συζητήθηκαν με το κοινό οι  προοπτικές, οι αγωνίες του και το τι «μέλλει  γενέσθαι»  με αυτήν τη νόσο. Επίσης, σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθούν νέες μέθοδοι  βιοτεχνολογίας, ώστε οι διαβητικοί να ζήσουν μια, όσο το δυνατόν,  φυσιολογική ζωή.

Σημειώνεται, πως ο κ. Καμαράτος ήταν ομιλητής στη θεματική ενότητα: «Ινσουλινοθεραπεία στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.  α. Πολλαπλές δόσεις: Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα. β. Αντλίες ινσουλίνης: Πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα. Εμπειρία ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη».

Στην εκδήλωση από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Γιώργος Βίτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η παρουσίαση των «Βίκος Street Relays Πειραιάς» (vid)

Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθούν στον Πειραιά οι αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays Πειραιάς»,  την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, από τις 10:30 – 14:00 στην πλατεία Κανάρη, με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών αλλά  και πολιτών όλων των ηλικιών. Οι αγώνες «Βίκος Street Relays Πειραιάς 2018», έχουν και φέτος κοινωνικό και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *