Δ. Πειραιά: Εθιμοτυπική επίσκεψη Ρώσων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, στο Δημαρχείο Πειραιά, αντιπροσωπεία Ρώσων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, από το πολεμικό πλοίο «MARSHAL USTINOV», αποτελούμενη από τον αρχηγό του ταξιδίου captain A. Sholoshin, τον κυβερνήτη  captain V. Kuzmin, τον αντιπλοίαρχο R. Karimov και άλλους αξιωματικούς.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμίδης, υποδεχόμενος του Ρώσους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού,  χαρακτήρισε τον Πειραιά μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πρωτεύουσα πόλη της Ναυτιλίας. Έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του Πειραιά ιδιαίτερα στον ιδρυτή της πόλης, τον Θεμιστοκλή.

Στον Πειραιά σημείωσε ότι  έχουν την έδρα τους πολλές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, που διοικούνται από Ελληνικές ναυτιλιακές οικογένειες, αξιοσημείωτες για τον μεγάλο πλούτο και την επιρροή τους στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο κ. Αβραμίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη στενή ιστορική σχέση, που έχει αναπτυχθεί διαμέσου των αιώνων, ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Ρωσικό λαό, ανάμεσα στη Ρωσία και στον Πειραιά. Η Ρωσία τόνισε είναι μία χώρα Ορθόδοξη κι ήταν πάντοτε σύμμαχος της Ελλάδας. Όπως είπε, υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα   στον Πειραιά που αποδεικνύουν αυτή τη σχέση όπως: το ρωσικό νεκροταφείο, το ρωσικό νοσοκομείο, που κατασκεύασε με προσωπικά κεφάλαια η βασίλισσα της Ελλάδας Όλγα, η οποία είχε ρωσική καταγωγή.

Θεμελιώθηκαν επίσης από την ίδια πολλά δημοτικά και δημόσια κτήρια στον Πειραιά: το παλιό ταχυδρομείο, τα ορφανοτροφεία αρρένων και θηλέων, η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα που συνέδεε την Αθήνα με τον Πειραιά, το πρώτο δημοτικό νοσοκομείο της πόλης (Τζάνειο).

Καταλήγοντας, ο κ. Αβραμίδης, καλωσόρισε στον Πειραιά τους Ρώσους αξιωματικούς και τους ευχήθηκε καλή διαμονή.

Στο τέλος αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ στο Νίκο Παρασκευά

Bio Latest Posts Θοδωρής Ασβεστόπουλος Latest posts by Θοδωρής Ασβεστόπουλος (see all) Ζάεφ: Χωρίς ενταξιακές διαπραγματεύσεις κινδυνεύει η Συμφωνία των Πρεσπών – 16 Οκτωβρίου 2019 Θεοδωρικάκος: Κόκκινη γραμμή η ισοτιμία της ψήφου των αποδήμων – 16 Οκτωβρίου 2019 Brexit: Σε μεγάλο βαθμό έτοιμη μία συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας – 16 Οκτωβρίου 2019

Περισσότερα »

“Κανάλι 1” 90,4: 28χρονος μαχητής της ενημέρωσης (video)

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM έδωσαν την περασμένη Τετάρτη το βράδυ πάνω από 800 Πειραιώτες που βρέθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος στη Μαρίνα Ζέας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε για τα 28 χρόνια λειτουργίας του αλλά και τα 28 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας στη χώρα μας. Τόσο οι δύο αίθουσες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *