Δ. Πειραιά… Γιορτές με λάμψη και χριστουγεννιατικές εκπλήξεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Πειραιά, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 19:00.

Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, η χορωδία Libro Coro και η Σχολή Χορού «Α. Χατζιάρας».

Mετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα ακολουθήσει συναυλία στη συμβολή του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός με την Ηρώων Πολυτεχνείου, από  το δημοφιλές συγκρότημα Kings, στις 20:00.

Οι μικροί μας φίλοι θα ζήσουν όμορφες στιγμές και αυτές τις γιορτές σε τέσσερα Χριστουγεννιάτικα πάρκα, στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Κανάρη, στην πλατεία Παύλου Μελά και στην πλατεία Δωδεκανήσου, όπου θα τους υποδέχεται ο Άγιος Βασίλης. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με μια πληθώρα χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών, όπως παιδότοπος, τραμπολίνο, carouzel, με συμβολικό αντίτιμο. Τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα θα ανοίξουν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.

Δωρεάν Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στα Χριστουγεννιάτικα πάρκα στη Μαρίνα Ζέας και στην πλατεία  Παύλου Μελά. Για ένα μήνα και συγκεκριμένα από το Σάββατο 8/12 έως την Κυριακή 6/1, μικροί και μεγάλοι θα ψυχαγωγηθούν με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει happening, events, θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις. Επιπλέον στις 22/12 και 24/12, θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας Εργαστήρι Μαγειρικής για παιδιά, από το Kids Cooking Club με τον βραβευμένο σεφ Κυριάκο Μελά.

Συναυλίες

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες στη Μαρίνα Ζέας δωρεάν για όλους. Συγκεκριμένα: συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 13:00, συναυλία με τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στις 13:00 και συναυλία με την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον BO, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, στις 13:00.

Για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης

Εκδηλώσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Συγκεκριμένα, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Συλλογής Παιχνιδιών & Βιβλίων για παιδιά και εφήβους αδύναμων οικονομικά οικογενειών που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, από τις 11.00 έως τις 16.00, στην πλατεία Κοραή, σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D’ Arc». Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές δραστηριότητες. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την Ομάδα Εθελοντών «Alex» σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ, με θέμα: «Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά» με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και ειδών υγιεινής, για τους άστεγους του Πειραιά, από τις 11:30 έως τις 18:30, στην πλατεία Κοραή.

Τα είδη και στις δύο εκδηλώσεις, θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Εθελοντισμού, στην πλατεία Κοραή (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά).

Επίσης,  η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικους μουσικούς περιπάτους στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης. Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και εορταστικές εκδηλώσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα έντεκα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm» και με την υποστήριξη  της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

 

Μώραλης: Σημαντική η συνδρομή του Ολυμπιακού στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Ο Γιάννης Μώραλης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους  Γιώργο Παπαχρήστο και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφερόμενος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά

Γ.ΜΩΡΑΛΗΣ: Σήμερα στις 19:00 μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο θα ανάψουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ώστε να δώσουμε την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Έχουμε μια συναυλία  από το Μουσικό Σχολείο του Πειραιά και τη Φιλαρμονική και στις 20:00 θα έχουμε μια συναυλία για τους πιο νέους με το συγκρότημα τους Kings. Το επόμενο 25ήμερο θα έχουμε πληθώρα εκδηλώσεων κυρίως για παιδιά αλλά όχι μόνο, και εκδηλώσεις του δήμου και των δομών του δήμου.

Έχουμε τέσσερα πάρκα για παιδιά που μας τα κάνει όπως κάθε χρόνο δωρεά ο Ολυμπιακός στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Κανάρη, στο 5ο διαμέρισμα στην Παύλου Μελά και στα Καμίνια στη Δωδεκανήσου που έχουμε τέσσερα πάρκα. Έχουμε τρεις ακόμα συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες που θα γίνουν στο ναυτικό μουσείο στη Ζέα, πολλούς μουσικούς περιπάτους, χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά, στην πινακοθήκη. Νομίζω ότι οι Πειραιώτες θα τα αισθανθούν τα Χριστούγεννα κάθε χρόνο κάνουμε μια προσπάθεια δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε μπορούμε να δαπανούμε τεράστια χρήματα τι στιγμή που υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες στην πόλη ώστε να διοχετεύουμε τα χρήματα αυτά. Έχουμε πάντα τη συνδρομή του Ολυμπιακού μας βοηθάει σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις και είναι σημαντικό.

Ο εμπορικός σύλλογος και αυτός την Τετάρτη θα κάνει τις δικές του εκδηλώσεις. Ολοκληρώνεται αύριο ο στολισμός της πόλης, είναι ένας αξιοπρεπής στολισμός και νομίζω ότι θα είναι μια περίοδος με χαμόγελα και καλή διάθεση. Δεν χρειάζονται υπερβολές, οι χρονιές είναι δύσκολες που περνάμε στη χώρα και νομίζω ότι υπερβολές και μεγάλες δαπάνες για να δοθεί μια αίσθηση δεν νομίζω ότι είναι σωστό στις μέρες μας.

Μαζεμένα πράγματα να διασκεδάσουνε τα παιδιά. Πάντα λεω να γελάνε τα παιδιά, χαμογελάμε και εμείς οι μεγαλύτεροι. Έχουμε πολλές δράσεις για παιδιά διάθεση να υπάρχει δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι σε καλή διάθεση από τα προβλήματα που περνάει  για αυτό και πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο να προσφέρουμε χαρά και διασκέδαση. Το επιχειρούμε και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις για τις ευπαθείς ομάδες 

Κάνει η ΚΟΔΕΠ χριστουγεννιάτικα γεύματα για ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα, για άστεγους ή για ανθρώπους με πολύ χαμηλό εισόδημα έως καθόλου εισόδημα και η κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Έχουμε πιο ενισχυμένο το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου αλλά και τις άλλες δομές που έχουμε τα  κοινωνικά φαρμακεία, το κέντρο φιλοξενίας που έχουμε γίνονται δράσεις να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που δεν έχουν δυνατότητα.

Ξέρετε ότι και η Μητρόπολη Πειραιά σε αυτά είναι πολύ δυνατή και συνεργαζόμαστε. Πριν δύο μέρες κάναμε μια συναυλία κατά της φτώχειας  με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό θέατρο για να ενισχυθεί και το έργο της εκκλησίας. Νομίζω ότι όλος ο Πειραιάς σε αυτό το κομμάτι είμαστε ενωμένοι και είναι θετικό, ότι όλοι οι φορείς της πόλης  ο δήμος, η Εκκλησία, τα επιμελητήρια, η περιφέρεια έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας στο βαθμό που μπορούμε και με βάση τις δυνατότητες που έχουμε που δεν είναι τεράστιες.

Αναφερόμενος στα έργα του Πειραιά 

Γ.ΜΩΡΑΛΗΣ: Σε ότι ενημέρωση είχαμε μέχρι σήμερα έχουνε πέσει έξω τα χρονοδιαγράμματα και όσον αφορά το τραμ. Το τραμ τελειώνει δηλαδή πιστεύω ότι μετά την πρώτη του έτους δεν θα έχουμε κανένα θέμα έργου στην πόλη, θα αρχίσουν κάποια τεστ. Να δούμε βέβαια με τα βαγόνια γιατί είναι μια μεγάλη ιστορία αν υπάρχουν βαγόνια ή αν έχουν παραγγελθεί ή θα χρησιμοποιήσουμε βαγόνια που ήδη χρησιμοποιούνται σε άλλες γραμμές αλλά εν πάση περίπτωση το τραμ τελειώνει.Το μετρό δυστυχώς κάθε δύο χρόνια χάνουμε και ένα χρόνο καθυστέρηση δηλαδή τώρα είμαστε τέλος ’20 μπορεί και πρώτο εξάμηνο ’21.

Για να είμαι ειλικρινής όλα τα χρονοδιαγράμματα πέφτουν έξω εδώ λίγο παραγίνεται όχι ότι δεν έγινε το ίδιο με το μετρό της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα τόσο μεγάλο έργο το μετρό και θα αλλάξει τόσο πολύ προς το καλό τη λειτουργία της πόλης που αναγκαστικά θα κάνουμε υπομονή. Στενοχωριέμαι κυρίως για την περιοχή στα Μανιάτικα όπου εκεί επειδή είναι πολύ στενοί οι δρόμοι είναι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κλείσει ή δίνουνε αγώνα για να μην κλείσουν και οι υπόλοιπες. Δίνουμε μια μάχη, πιέζουμε το αρμόδιο υπουργείο, πιέζουμε τους εργολάβους, βλέπουμε να δουλεύουνε στα εργοτάξια δεν έχουμε και τη δυνατότητα ούτε και την εμπειρία ως δήμος να εξετάζουμε τόσο μεγάλα έργα αν προχωράνε σωστά ή αν ολοκληρώνονται οι εργασίες στο χρόνο που θα έπρεπε, τα παρακολουθούμε. Το κακό είναι ότι κολλάνε και έργα που δεν θα έπρεπε να κολλάνε, θα έπρεπε να ξεκινήσουνε τα δικαστήρια εκεί εγώ στεναχωριέμαι και εκνευρίζομαι. Τα δικαστήρια του Πειραιά θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει, δεν υπάρχει κανένας λόγος που τα δικαστήρια εδώ και 3-4 χρόνια είναι κολλημένη υπόθεση.

Ο δήμος έχει κάνει τη δουλειά του, έχει προσφέρει το κτήριο της παλιάς Ραλλείου και θα έπρεπε το υπουργείο Δικαιοδύνης πλέον να ξεκινήσει το έργο. Όχι να ξεκινήσει το έργο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.  Δυστυχώς αυτό το κράτος είμαστε, αυτές τις διαδικασίες έχουμε.  Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα αν δεν αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί η δημόσια διοίκηση. Είναι τραγική η δημόσια διοίκηση και οι χρόνοι που απαιτούνται για να κάνεις ένα απλό έργο, πόσω μάλλον ένα σύνθετο έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται εντατικά η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Πειραιά

Από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έχουν μαζευτεί μέχρι τις 8:30 π.μ. από τα συνεργεία του Δήμου Πειραιά 1.267.480 κιλά απορριμμάτων, ενώ η αποκομιδή συνεχίζεται εντατικά στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.   Αναλυτικά βάσει των στοιχείων του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.):[…]

Περισσότερα »

ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ: Παραδίδονται στο κοινό οι παραλίες της Σαλαμίνας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες απορρύπανσης στον Σαρωνικό Κόλπο και στις παραλίες της Αττικής, μετά τη διάσπαρτη ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του έμφορτου με καύσιμα δεξαμενόπλοιου ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ στις 10 Σεπτεμβρίου

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *