Δ. Πειραιά: Η αξιοποίηση του “ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ” στις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου

Πολλά και σημαντικά θέματα θα υλοποιηθούν μέσα στο χρόνο, ή τουλάχιστον θα ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησής τους, μετά την ένταξή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα, τροποποίηση του οποίου ψήφισε την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα σημαντικότερα από αυτά, όπως τα παρουσίασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Καρύδης, είναι :

  1. Η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για ολόκληρο τον Πειραιά και ο καθορισμός θέσεων στάθμευσης με χαμηλό αντίτιμο υπέρ του Δήμου όπως γίνεται στην Αθήνα.
  2. Η κατεδάφιση ερειπωμένων κτηρίων που έχουν καταστεί επικίνδυνα και των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν βρεθεί.
  3. Η συμμετοχή του Δήμου στη μελέτη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
  4. Η μελέτη για την ανακαίνιση και την αξιοποίηση του ιστορικού κτηρίου του κινηματογράφου “ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ” στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Το ακίνητο ανήκει στο Δήμο Γαλαξιδίου, αλλά υπάρχει συμφωνία με τον Δήμο του Πειραιά για την αξιοποίηση του και τη χρήση  του ως πολιτιστικού χώρου. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπογραφεί και προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στους δύο Δήμους.
  5. Εκτεταμένα έργα οδοποιίας σε ολόκληρο το Δήμο

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, στο σημείο αυτό ανακοίνωσε ότι παρελήφθη από τον Δήμο το έργο της αλλαγής φωτιστικών και λαμπτήρων σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου, κάτι που έχει αλλάξει θεαματικά την εικόνα του Δήμου κατά τις νυκτερινές ώρες και παραδόθηκε σε πολύ σύντομο διάστημα που δεν υπερέβη τους έξι μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητές του Ε.Δ. Σχολείου Αυτιστικών Παιδιών ζωγραφίζουν

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά να αναδειχθεί το ταλέντο και η δημιουργικότητα των παιδιών με ειδικές δεξιότητες ζητήθηκε από μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Παιδιών να ζωγραφίσουν με θέμα το Πάσχα. Τα παιδικά έργα, που εστάλησαν, ήταν εξαιρετικά και αποφασίστηκε ένα από αυτά να[…]

Περισσότερα »

Ακόμη μικρότερη η επιδότηση σε σχέση με το ΄16 στους ΟΤΑ

Τις βασικές διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ από την κυβέρνηση σχετικά με τη χρηματοδότηση των Δήμων προσδιόρισε ο Πρόεδρός της Γ.Πατούλης κατά την εισήγηση του στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα. Συγκεκριμένα κατά την εισήγησή του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *