Δ. Πειραιά: (και νέα) Συντονισμένη επιχείρηση κατά του παρεμπορίου

Μία ακόμη συντονισμένη επιχείρηση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στον χώρο της Κυριακάτικης Αγοράς από τον Δήμο Πειραιά και την ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία αυτή τη φορά, με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά και της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν στη περιοχή, ενώ αρμόδιοι των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Υγειονομικού της Αντιπεριφέρειας πραγματοποίησαν ελέγχους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν πρόστιμα και κατασχέθηκαν δέκα  τόνοι παράνομων προϊόντων, τα οποία καταστράφηκαν εντός των  απορριμματοφόρων του Δήμου.  Στη συνέχεια, εργαζόμενοι  στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό της περιοχής.

Στόχος της επιχείρησης ήταν η τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και η αντιμετώπιση της παράνομης πώλησης προϊόντων στην πλατεία Ιπποδαμείας, στην οδό Αλιπέδου και στους δρόμους πέριξ της Κυριακάτικης Αγοράς, η οποία είναι κλειστή τις τελευταίες Κυριακές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της,  επιχειρεί σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο της κυριακάτικης αγοράς, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Ο κ. Μώραλης  κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν φαινόμενα παρεμπορίου, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και επεσήμανε ότι  ο Δήμος Πειραιά, θα συνεχίσει να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την εξάλειψη του παρεμπορίου,  το οποίο συντηρεί την παραοικονομία και απασχολεί έντονα τον Δήμο, τον εμπορικό κόσμο και τους κατοίκους. Κλείνοντας, ευχαρίστησε  την Αντιπεριφέρεια Πειραιά για τη συμβολή της στην επιχείρηση, την ΕΛ.ΑΣ. και όλους όσοι συμμετέχουν στις δράσεις για την αντιμετώπιση του  παρεμπορίου στην πόλη.

Η Εντεταλμένη Δηµοτική Σύµβουλος Δηµοτικής Αστυνοµίας Κυριακή Μπουρδάκου, η οποία ήταν παρούσα στην επιχείρηση, επεσήμανε σε δήλωσή της:

«Συνεχίζουμε τους ελέγχους και τις συντονισμένες δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας  και της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια αυτή τη φορά, τόσο για την πάταξη του παρεμπορίου  όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας στην πόλη μας,  ειδικά στον χώρο του παζαριού, που ενώ έχει ανασταλεί η λειτουργία του, εμφανίζει  συγκέντρωση παράνομων μικροπωλητών, αλλά και στους γύρω δρόμους. Οι συντονισμένες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.  Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα και συμπεριφορές που υποβαθμίζουν την πόλη και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη Γιάννη Σγουρού σε έργα της Τροιζηνίας και του Πόρου

Σειρά έργων που έχουν υλοποιηθεί και συνεχίζονται στην Τροιζήνα και τον Πόρο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και το Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων Γιάννη Σαμπάνη. Πρώτος σταθμός υπήρξε το έργο της Λιμνοδεξαμενής Καρατζά, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, με μικτή χρηματοδότηση από πόρους του[…]

Περισσότερα »

Ρ. Δούρου: Η ανάταξη της Δ. Αττικής είναι «τοπικό στοίχημα μαζί και εθνική πρόκληση»

Τοπικό στοίχημα μαζί και εθνική πρόκληση, χαρακτήρισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου την ανάταξη της Δυτικής Αττικής, που είναι και το θέμα του διήμερου περιφερειακού συνεδρίου. Ανοίγοντας τις εργασίες του εξειδίκευσε λέγοντας ότι είναι ένα στοίχημα για την περιφερειακή αρχή της Αττικής όσο όμως και για τους δημάρχους Μάνδρας, Μεγάρων κ.α.,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *