Δ. Πειραιά: Καθαρισμός και απολύμανση κοινόχρηστων χώρων

Σε καθαρισμό και απολύμανση κοινόχρηστων χώρων και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά προχωρά η Διεύθυνση Καθαριότητας, στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά για την προστασία της δημόσιας υγείας, από τον κίνδυνο  διασποράς του COVID-19.

Συγκεκριμένα, πλυστικά μηχανήματα πλένουν και απολυμαίνουν  καθημερινά πλατείες, στάσεις λεωφορείων, παγκάκια,  πεζόδρομους, πεζοδρόμια, χώρους γύρω από δημοτικά σχολεία που είναι σε λειτουργία και περιμετρικά των νοσοκομείων.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Ο Δήμος Πειραιά πραγματοποιεί καθαρισμό και απολυμάνσεις σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα και καθαρίζουμε πλατείες, πεζόδρομους καθώς και άλλα σημεία περιμετρικά των σχολείων και των νοσοκομείων και στις πέντε Δημοτικές μας Κοινότητες.

Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να υλοποιεί ενέργειες που έχουν ως στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του κοινωνικού συνόλου. Αυτή τη δύσκολη  περίοδο οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις οδηγίες των επιστημόνων και των αρμοδίων αρχών».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πειραιά   στο πλαίσιο της προστασίας  της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, υλοποιεί προληπτικά μέτρα και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες. «Καθημερινά επιχειρούν πέντε πλυστικά οχήματα του τομέα Καθαριότητας, με τρεις βάρδιες,  τα οποία  πλένουν και απολυμαίνουν κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου, όσο γίνεται περισσότερο, να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία»,  τόνισε ο κ. Ρέππας.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι κάθε ημέρα πλένονται και απολυμαίνονται κάδοι με ειδικό πλυντήριο κάδων. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η υλοποίηση αυτών των προληπτικών μέτρων για την προστασία της υγείας των δημοτών θα συνεχιστεί έως το τέλος της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πειραιάς: Κρήτες, Μανιάτες και Ηπειρώτες τίμησαν την επέτειο του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύνδεσμο Πειραιά, την Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» και την Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, διοργάνωσε στο μέγαρό της, εκδήλωση στη μνήμη των αγωνιστών του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (1912-1914). Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: Περιοδεία Γιάννη Μώραλη στα Καμίνια

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το Δ1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης στα Καμίνια, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του. Τον κ. Μώραλη συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Πειραιά συζήτησε με τα μέλη του Κέντρου Αγάπης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *