Δ. Πειραιά: Νέα παγκάκια στους χώρους περιπάτου της πόλης

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να τοποθετεί νέα παγκάκια σε πλατείες, πεζόδρομους και σε σημεία περιπάτου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο λειτουργικοί οι δημόσιοι χώροι του Πειραιά.  

Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, πλατεία Φρεαττύδος, Πασαλιμάνι, Πειραϊκή, πλατείες «Ν. Λεγάκη», «Κ. Κωσταράκος», «Π. Βλαχάκου», πεζόδρομος Παλαμηδίου, περιοχή  Αγίου Βασιλείου, αύλειοι χώροι Ιερών Ναών, είναι ορισμένα μόνο σημεία που μπήκαν τα νέα παγκάκια με μέριμνα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος  και  Πρασίνου του Δήμου.

Ταυτόχρονα, τα αρμόδια συνεργεία επισκευάζουν παγκάκια, τα οποία έχουν υποστεί φθορές και βανδαλισμούς σε διάφορες περιοχές του Πειραιά, ενδεικτικά στην 34ου Συντάγματος, στην Ακτή Θεμιστοκλέους, στις πλατείες Τερψιθέας, Πηγάδας, C130 κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Στον Δήμο Πειραιά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αναβαθμιστεί σε επίπεδο καθημερινότητας, κάθε γωνιά της πόλης μας.

Συνεχίζουμε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις εργασίες εξωραϊσμού του αστικού μας εξοπλισμού, τοποθετώντας νέα παγκάκια, όπου υπήρχε έλλειψη, ενώ παράλληλα επισκευάζουμε παγκάκια που είχαν υποστεί μεγάλες φθορές από ασυνείδητους. Έχω ξαναπεί πως για να έχουν νόημα και κυρίως διάρκεια οι παρεμβάσεις του Δήμου, πρέπει να εκλείψουν τα φαινόμενα βανδαλισμού, τα οποία δυστυχώς εξακολουθούν να είναι έντονα στην πόλη μας.

Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τη δημοτική μας περιουσία, προκειμένου να διατηρηθεί ο Πειραιάς σε ένα καλό επίπεδο.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε,  έχοντας ως κύριο μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Ωστόσο, πρέπει να καταστεί σαφές πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτές τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές από ορισμένους που δεν σέβονται τη δημοτική περιουσία και  τα χρήματα των Πειραιωτών».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και ΠρασίνουΑντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, ανέφερε ότι η αρμόδια Διεύθυνση προχωρά καθημερινά σε εργασίες που αλλάζουν το κέντρο και τις γειτονιές,  με στόχο να είναι ακόμα καλύτεροι αισθητικά και λειτουργικά οι δημόσιοι χώροι του Πειραιά.

Στη συνέχεια, η κα Καρακατσάνη ανέφερε πως θα μπουν και άλλα παγκάκια σε διάφορα σημεία και των πέντε  Δημοτικών  Κοινοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Αποσπάσματα του Ελληνικού Κινηματογράφου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

Tα μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά παρουσίασαν την Τετάρτη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο με την ερασιτεχνική θεατρική τους ομάδα, την παράσταση  «Αποσπάσματα του Ελληνικού Κινηματογράφου»  σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κοντοδήμου και μουσική διδασκαλία και επιμέλεια της Ζανέτας Καλοσκάμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη χρονιά[…]

Περισσότερα »

Εκτακτο: Στις 3 Οκτωβρίου ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Πειραιά

Οπως ενημέρωσε ο ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Πειραιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου αντί στις 19 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να πλήξουν την Αττική.  Αναλυτικά από τον ΟΠΑΝ ανακοινώθηκε: «Νέα ημερομηνία διεξαγωγής για τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο του Πειραιά, λόγω πρόβλεψης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *