Δ. Πειραιά: Οδηγίες για την διαχείριση απορριμμάτων – ογκοδών αντικειμένων

Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιεί για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, καλεί τους δημότες να διευκολύνουν το έργο της υπηρεσίας Καθαριότητας, επιδεικνύοντας αυξημένο αίσθημα ευθύνης.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών,  παρακαλούνται όλοι να τηρούν απαρέγκλιτα τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες, τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να μην αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα και μπάζα έξω από τα σπίτια τους, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους του Δήμου.
  2. Να κατεβάζουν τα απορρίμματα το βράδυ μέσα σε καλά δεμένες σακούλες και να τις τοποθετούν  μέσα στους κάδους, φροντίζοντας αυτοί να παραμένουν κλειστοί.
  3. Να μην πετούν απορρίμματα σε  ήδη γεμάτους κάδους και να μην τα εναποθέτουν έξω από αυτούς.
  4. Να μην προχωρούν σε κλάδεμα δέντρων.
Ρέππας: Ο Δήμος καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για έναν καθαρό Πειραιά

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας σε δήλωσή του τόνισε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για έναν καθαρό Πειραιά στο κέντρο και στις γειτονιές, με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια ο κ. Ρέππας επεσήμανε:  «Καλώ τους δημότες μας να  συμβάλλουν αυτές τις ημέρες στο έργο μας, ακολουθώντας με υπευθυνότητα και σεβασμό  στο κοινωνικό σύνολο,  τις οδηγίες για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων.

Για την επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος από το να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων, είναι απαραίτητη η συμβολή των δημοτών και οφείλουμε όλοι να είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια».

Κλείνοντας ο κ. Ρέππας ανέφερε πως η υπηρεσία  Καθαριότητας θα συνεχίσει απολυμάνσεις και άλλες προληπτικές ενέργειες στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου,  για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: Σύμβαση για τη Χρηματοδότηση Κέντρων Πρόληψης

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση από τον υπουργό Υγείας  Α. Γεωργιάδη, τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη, τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κ. Ασκούνη, τον πρόεδρο του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)  Μ. Κατρίνη και τον κ. Ι. Μέξη εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), που[…]

Περισσότερα »

Ξεκίνησε η χρήση των εγκαταστάσεων του ΟΠΑΝ από αθλούμενους πολίτες

Από σήμερα (28-5-20) οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να ξανακάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Ειδικότερα ισχύουν τα παρακάτω: Θεμιστόκλειο Στάδιο: Ανοιχτό από σήμερα Πέμπτη 28.05, ώρες κοινού: 08:00 – 16:00 • 18:00 – 22:00, εκτός Κυριακής που δεν διαθέτουμε προσωπικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *