Δ. Πειραιά: Περιβαλλοντική δράση με τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Περιβαλλοντική δράση με τη συμμετοχή παιδιών από όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά,  πραγματοποιεί η   Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Πρασίνου & Περιβάλλοντος.

Τα παιδιά φυτεύουν λουλούδια και φυτά στους προαύλιους χώρους των Βρεφονηπιακών Σταθμών και τοποθετούν γλαστράκια εντός των Σταθμών. Στόχος  είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Η περιβαλλοντική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος των Βρεφονηπιακών Σταθμών, για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Ο Αντιδήμαρχος  Πρασίνου και Περιβάλλοντος Σταύρος Βοϊδονικόλας δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση των παιδιών από μικρή ηλικία σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος. Γι αυτό και αποφασίσαμε με την κα Ζηλάκου να προχωρήσουμε σε συνεργασία και να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση. Τη φύτευση στους προαύλιους χώρους αλλά και σε γλαστράκια εντός των  Βρεφονηπιακών Σταθμών υλοποιούν  τα παιδιά, με τη βοήθεια και τις οδηγίες από το προσωπικό της  Διεύθυνσης  Πρασίνου και Περιβάλλοντος».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου  μεταξύ  άλλων δήλωσε: «Πρόκειται για μια βιωματική δράση προκειμένου τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να καλλιεργήσουν την ευαισθησία τους για τη φύση,   έχοντας απώτερο  στόχο τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων πολιτών, που θα έχουν μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή. Η περιβαλλοντική δράση  λαμβάνει χώρα  εντός όλων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, αλλά και στον προαύλιο χώρο τους». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Διανομή τροφίμων στην 5η Δημοτική Κοινότητα

Της Γιώτας Φλώρου… Διανομή τροφίμων στην 5η δημοτική κοινότητα πραγματοποίησε την Τετάρτη το πρωί ο δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την εταιρεία PepsiCo, στο πλαίσιο της δράσης «Σιτίζουμε και Μοιράζουμε Χαμόγελα». «Είχαμε ανακοινώσει την συνεργασία με την PepsiCo πέρσι τον Μάιο, προκειμένου να βοηθήσουμε από κοινού δημότες του Πειραιά που έχουν[…]

Περισσότερα »

Την Τετάρτη 27/8 η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής

Την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η τελετή θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Άνω Λιοσίων, στις 19.00. Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Πανελλήνιες 2018: Εκφωνήσεις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *