Δ. Πειραιά: Ψήφισμα για τα έργα του ΟΛΠ στην Πειραϊκή

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με θέμα τα έργα για την επέκταση του Λιμανιού στην Πειραϊκή και τις επιπτώσεις που έχουν στην πόλη με την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Το ψήφισμα κατέθεσε ο Συνδυασμός «Πειραιάς για όλους» και ενέκριναν οι Συνδυασμοί της Πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας (Γ. Μωραλη και Νίκου Βλαχάκου), “ναι” ψήφισε επίσης και η παράταξη “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΕ ΤΑΞΗ” του Σταύρου Κοσκωτά.

Στο ψήφισμα το Δ.Σ. εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την έντονη διαμαρτυρία του για την μη ολοκλήρωση μέχρι σήμερα της διαδικασίας έγκρισης της ΜΠΕ και ΣΜΠΕ όπως ορίζει η σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημόσιου και ΟΛΠ.

Επίσης το Δ.Σ. καλεί άμεσα το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει σε όλους τις πρωτοβουλίες για την προστασία της Υγείας και την ποιότητα της ζωής  των κατοίκων του Πειραιά εντάσσοντας στην έγκριση ΜΠΕ και τους όρους που διατυπώθηκαν από το Δ. Συμβούλιο Πειραιά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Τέλος στο ψήφισμα αναφέρεται ότι ο Δήμος Πειραιά απαιτεί από όλες τις αρμόδιες αρχές -εξετάζοντας παράλληλα – κάθε νομικό και διοικητικό εργαλείο την άμεση διακοπή της διέλευσης βαρέων οχημάτων που προορίζονται για το έργο της επέκτασης της Νότιας προβλήτας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.

To ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στη σημερινή  έκτακτη συνεδρίαση με θέμα: «Συζήτηση σχετικά με τη διέλευση από την πόλη του Πειραιά φορτηγών οχημάτων του Ο.Λ.Π. και εκτελούμενες εργασίες στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή» και αφού μέσα από τη συζήτηση και την προσκόμιση των εγγράφων  του Υπουργείου Πολιτισμού σε σχέση με τις εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο του Ταφικού Μνημείου του Θεμιστοκλή, τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε,  εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά:

  1. Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και την έντονη διαμαρτυρία του για την έως σήμερα μη ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της Μ.Π.Ε. αλλά και την κατάθεση της  Σ.Μ.Π.Ε., όπως ορίζει η σύμβαση μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Ο.Λ.Π. Α.Ε.
  2. Καλεί άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε όλες τις ενέργειες για την προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των  κατοίκων του Δήμου  Πειραιά, εντάσσοντας στην έγκριση Μ.Π.Ε. και τους όρους που διατυπώθηκαν από το Δ.Σ. Πειραιά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
  3. Ο Δήμος Πειραιά απαιτεί από όλες τις αρμόδιες αρχές και παράλληλα εξετάζει κάθε νομικό και διοικητικό εργαλείο για την άμεση διακοπή της διέλευσης βαρέων οχημάτων (που προορίζονται για το έργο επέκτασης του νοτίου προβλήτα κρουαζιέρας) από την πόλη έως την έγκριση της Μ.Π.Ε.

Να σημειωθεί ότι, στην έκτακτη  συνεδρίαση συμμετείχαν οι Βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, κ. Γιάννης Μελάς, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, κα Νόνη Δούνια  και κ. Θεόδωρος Δρίτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης και ο Διευθυντής έργων του Ο.Λ.Π. κ. Χρήστος Γερακαράκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Δωρεάν μαθήματα Ζωγραφικής για ανέργους

Το Τμ.  Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης του Δήμου Πειραιά, αναγνωρίζοντας ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας είναι η ανεργία, διοργανώνει δωρεάν μαθήματα Ζωγραφικής για ανέργους άνω των 18 ετών.   Στόχος του προτεινόμενου προγράμματος είναι  η απασχόληση ανέργων ατόμων στον τομέα της Εικαστικής παιδείας με σκοπό την απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Οι[…]

Περισσότερα »

Κερατσίνι: Περιβαλλοντικές δράσεις στον χώρο των Λιπασμάτων

Με τίτλο «ονειρευόμαστε το μέλλον σε μια πόλη χωρίς καζάνια», ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει στις 18 Μαΐου για δεύτερη συνεχή

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *