Δ. Πειραιά: Βασικά είδη διατροφής σε οικονομικά αδύναμους κατοίκους

Ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με βασικά είδη διατροφής οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά μέσω διατακτικών, εν όψει του Πάσχα.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους, πρέπει να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικών  Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γρ. 27, 3ος όροφος), από 04/03/2020 έως και 17/03/2020, τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 13:00.

Ο Eντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, τόνισε σε δήλωσή του:  «Ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με βασικά είδη διατροφής εν όψει του Πάσχα,  τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Στον Δήμο Πειραιά καταβάλλουμε προσπάθειες όλο τον χρόνο, προκειμένου να στηρίζουμε τους δημότες μας  που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές παροχές του Δήμου, προκειμένου οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι, ότι ο Δήμος Πειραιά φροντίζει όσο μπορεί γι΄ αυτούς και είναι στο πλευρό τους».

Όσοι δικαιούχοι κατέθεσαν αίτηση και δικαιολογητικά για τις διατακτικές των Χριστουγέννων  2019,  δεν θα καταθέσουν  εκ νέου αίτηση  και δικαιολογητικά γιατί δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι προϋποθέσεις και είναι δικαιούχοι των διατακτικών του Πάσχα του 2020.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (σε φωτοτυπίες)

Όσοι δικαιούχοι δεν κατέθεσαν αίτηση  για τις διατακτικές των Χριστουγέννων του 2019,  θα πρέπει να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ης (συμπληρώνεται στην υπηρεσία με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας)
  2. Αστυνομική ταυτότητα (φωτοτυπία της)
  3. Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει)  και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ –ΕΥΔΑΠ)  ή  βεβαίωση μονίμου κατοικίας από τον Δήμο Πειραιά
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά
  5. Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2018 (όλων των ενηλίκων)
  6. Την πρόσφατη δήλωση ΕΝΦΙΑ  ή Ε9 (όλων των ενηλίκων)
  7. Βεβαιώσεις  χρόνου ανεργίας (εφόσον υπάρχουν, όλων των ενηλίκων)
  8. Απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ (εφόσον υπάρχει)
  9. Έγκριση ένταξης στο ΚΕΑ (εφόσον υπάρχει)

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ:

 ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ  ΕΙΣΟΔΗΜΑ(€)
1 ΑΤΟΜΟ Μέχρι 3.600
2 ΑΤΟΜΑ Μέχρι 4.800
3 ΑΤΟΜΑ Μέχρι 6.000
4 ΑΤΟΜΑ Μέχρι 7.200
5 ΑΤΟΜΑ Μέχρι 8.400
6 ΑΤΟΜΑ Μέχρι 9.600
7 ΑΤΟΜΑ

 

Μέχρι 10.800
8 ΑΤΟΜΑ Μέχρι 12.000
9 ΑΤΟΜΑ Μέχρι 13.200
10 ΑΤΟΜΑ Μέχρι 14.400

Κατά περίπτωση μπορεί να ζητηθούν και επιπλέον δικαιολογητικά. Το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό προσέλευσης των δικαιούχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Fit Kids Run”: Το χάρηκαν μικροί και μεγάλοι Πειραιώτες

Γέμισε από λιλιπούτειους αθλητές το πρωί της Κυριακής το κέντρο του Πειραιά σε μία από τις ομορφότερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη μας. Εκατοντάδες παιδιά αλλά και μαμάδες έτρεξαν σε μία συμβολική διαδρομή ενός χιλιομέτρου, περιμετρικά του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μαζί με μεγάλους αθλητές και Ολυμπιονίκες αλλά και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *