Δ. Πειραιά: Υγειονομικό υλικό σε όλα τα γυμνάσια – λύκεια

Ο Δήμος Πειραιά εν όψει της έναρξης των μαθημάτων μετά από την απόφαση της κυβέρνησης,  της Γ΄ Λυκείου τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 και των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, θα  προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης με υγειονομικό υλικό, για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  θα προσφέρει στους μαθητές μάσκες πολλαπλών χρήσεων, καθώς και αντισηπτικά για τους σχολικούς χώρους, ενώ θα προμηθεύσει με σύγχρονα θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας, τα φαρμακεία των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης μας.

Παράλληλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους προκειμένου να καταγράφουν τυχόν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, έτσι ώστε αυτό να αναπληρώνεται.

Στην περίπτωση που αποφασίσει η κυβέρνηση  την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με υγειονομικό υλικό τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Μώραλης: Είμαστε  έτοιμοι να εξοπλίσουμε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

 Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά από την πρώτη στιγμή που έπληξε η πανδημία του κορωνοϊού τη χώρα μας, αναλαμβάνει καθημερινά μια σειρά κοινωνικών  πρωτοβουλιών   με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, προσθέτοντας:

«Με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, είμαστε  έτοιμοι να εξοπλίσουμε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης μας με μάσκες, αντισηπτικά κ.ά., προκειμένου να προφυλάσσουν την υγεία τους οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Η προσφορά αυτή αποτελεί για εμάς αυτονόητη  υποχρέωση, καθώς οφείλουμε να στηρίξουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία επηρεάζεται αυτή την περίοδο από την υγειονομική κρίση. Ως Δημοτική Αρχή θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

Αλιγιζάκη: Υποχρέωση μας να εξοπλίσουμε τις σχολικές μονάδες με τα αναγκαία μέσα

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Ως Δήμος Πειραιά θεωρούμε αδήριτη υποχρέωση μας, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των σχολείων, να εξοπλίσουμε τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με όλα τα πρόσφορα, αναγκαία μέσα για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασφάλιση της υγείας του μαθητικού και εκπαιδευτικού κόσμου.

Για αυτό αποφασίσαμε σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Πρόεδρο Δέσποινα Αρβανίτου, να προβούμε στον εφοδιασμό των σχολείων  με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Δήμου Πειραιά

Ανοίγει η αυλαία του 9ου  Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά, που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Το Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από όλους τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά,  ξεκινά την Παρασκευή 24 Απριλίου και θα διαρκέσει έως[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: 4 νέα ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Ξεκίνησαν να λειτουργούν στο Δήμο Πειραιά, τα πρώτα τέσσερα νέα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δημότες του Πειραιά να μπορούν να ανακυκλώνουν τις άδειες μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες σε αυτά. Συγκεκριμένα από τις 15/5 ξεκίνησαν να λειτουργούν τα δύο εξ αυτών, ένα στην Πλατεία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *