Δ. Πειραιά: Εκαθάριση οικοπέδου παραπλεύρως του Κηφισού

Της Γιώτας Φλώρου

Στην εκκαθάριση ενός οικοπέδου το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως του Κηφισού ποταμού και αποτελεί μέρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας προχώρησε ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με τον δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη και την συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Τα τελευταία δύο χρόνια περίπου οι αθίγγανοι είχαν κατασκηνώσει σε αυτό το ιδιωτικό οικόπεδο με αποτέλεσμα να κάνουν λεηλασίες στην γύρω περιοχή. Τα βράδια έκαιγαν καλώδια για να βγάζουν τον χαλκό από μέσα και πλαστικά για να ζεσταίνονται. Το πρόβλημα ήταν μεγάλο γιατί επικρατούσε δυσοσμία στην περιοχή και υπήρχε αναρχία», δήλωσε στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας, Χαράλαμπος Λιακοσταύρος. Η παρέμβαση έγινε και σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, προφανώς, ήταν εκείνοι που έρχονταν αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση με το πρόβλημα. Συμμετείχαν, επίσης, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του Δήμου Πειραιά όπως και η Δημοτική Αστυνομία.

Ο κ. Λιακοσταύρος αναφέρει ότι κατά την εκκαθάριση, έγιναν ορισμένες προσαγωγές ενώ γενικότερα οι αντιδράσεις των αθίγγανων δεν ήταν ιδιαίτερα έντονες κατά την παρέμβαση των αρχών. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η εκκαθάριση του οικοπέδου. Η ίδια ενέργεια είχε επιχειρηθεί ακόμα δύο φορές στο παρελθόν, ωστόσο, εξαιτίας λάθος χειρισμών δεν υπήρχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεσμεύσεις οπωροκηπευτικών και ατυποποίητης πατάτας στο Ρέντη

Οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, προχώρησαν στις παρακάτω δεσμεύσεις: •Στις 02-06-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό και Φυτοϋγειονομικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 75[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *