Δ.Σ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Ψήφισμα για το άνοιγμα των σχολείων

Την ανησυχία του για τον τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με ψήφισμα που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει το σώμα, “η κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμα στην λήψη αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων” και για αυτό τον λόγο καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ολόκληρο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

«Το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας,  εκφράζει την ανησυχία του για τον τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία, μη έχοντας προβεί στη  λήψη αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πανδημία έρχεται να προστεθεί και στα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία αφορούν όχι μόνο τα υγειονομικά θέματα αλλά και προβλήματα που χρονίζουν, κυρίως λόγω της υποχρηματοδότησης της παιδείας.

Το άνοιγμα των σχολείων έπρεπε να γίνει για λόγους κοινωνικούς, παιδαγωγικούς αλλά και οικονομικούς, όμως με τα  απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους.

 Υπάρχουν άμεσες προτεραιότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν είτε αφορούν θέματα που χρονίζουν είτε αυτά που προκύπτουν λόγω των  τωρινών συνθηκών, γι’ αυτό προτείνουμε:

-Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας στα σχολεία .

-Άμεση πρόσληψη σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών ωρών και λειτουργία νέων τμημάτων προκειμένου μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές,

-Άμεση πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών πλήρους απασχόλησης προκειμένου καλυφθούν οι ανάγκες όλων των χώρων καθαριότητας των σχολικών μονάδων και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, τόσο κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου όσο και μετά το πέρας.

-Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με δυνατότητα μαζικών τεστ σε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές. Ενίσχυση και γενναία χρηματοδότηση για τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στέκεται δίπλα στους αγώνες μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών στις διεκδικήσεις τους για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής αυτών  των αγώνων.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας

Την Πέμπτη 23-02  στις 18:00 στο Δημοτικό Κατάστημα της οδού Δραγάτση 1α πραγματοποιείται συνεδρίαση του Συμβουλίου της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας για τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης: ΘΕΜΑ 1ον: Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με στοιχεία: CHILICO ΠΕΙΡΑΙΑ Ε.Ε. – ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ 39 & ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ –[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *