Δ. Σαλαμίνας: Συνεχίζεται και φέτος “Το κουτί του φοιτητή”

Ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με την ανθρωπιστική οργάνωση “Στάση ζωής” δράση της οποίας είναι το κοινωνικό ιατρείο Σαλαμίνας, συνεχίζουν την λειτουργία του προγράμματος “Το κουτί του φοιτητή” που ξεκίνησε πέρσι για πρώτη φορά.

Στόχος είναι η στήριξη των Σαλαμίνιων φοιτητών που σπουδάζουν στην επαρχία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται έως τις 30/10/2020 να συμπληρώσουν την αίτηση τους στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας είτε αυτοπροσώπως είτε εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους, επισυνάπτοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) Βεβαίωση σπουδών από την σχολή που φοιτούν

2) μισθωτήριο κατοικίας ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία

3) αντίγραφο φοιτητικού πάσο

4) εξουσιοδότηση εκπροσώπου που θα παραλαμβάνει το κουτί σε περίπτωση αδυναμίας του ίδιου του φοιτητή

“Στόχος της δράσης είναι ο Δήμος μας να σταθεί και πάλι δίπλα σε κάθε νέο φοιτητή ή φοιτήτρια. Η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια του Δήμου μας στέφθηκε με πραγματική επιτυχία ήδη κατά την πρώτη μας προσπάθεια πέρυσι, γι’αυτό και φέτος συνεχίζουμε.

Όπως και σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα έτσι και τώρα θεωρήσαμε χρέος μας ως δημοτική αρχή να προβούμε σε δράσεις για τη στήριξη των νέων αυτών ανθρώπων, που γεμάτοι όνειρα και παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν προσπαθούν να τα καταφέρουν και να χτίσουν το ελπιδοφόρο αύριο τους. Σεβόμαστε, ανταποκρινόμαστε, ακούμε τις ανάγκες σας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πειραιάς Νικητής»: Διήμερη εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας

Διήμερη εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας διοργανώνει ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, προσκαλεί τις μητέρες και τα παιδιά τους στο γήπεδο «Γ. Καραισκάκης» σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημιουργικής απασχόλησης, με σκοπό να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι με ένα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *