Δ. Βίτσας: Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καλυφθούν

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καλυφθούν», τόνισε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ «είμαστε κυρίαρχοι του προγράμματός μας».

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «θα πέσουν έξω» και ότι πρόκειται για «λογιστική εκτίμηση», ενώ σημείωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση -της ανάπτυξης της κατανάλωσης- έχει αποδειχθεί ότι είναι πετυχημένη.

Αναφορικά με τη δυναμική της σχέσης με τους δανειστές ο κ. Βίτσας κατέδειξε ότι συνοψίζεται στο εξής: «Εμείς πιάνουμε τους στόχους και όλα καλά».

Σχετικά με τις δηλώσεις αρχηγών κρατών και αξιωματούχων της ΕΕ, είπε ότι, «όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη έχουμε προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις, πάντα θα υπάρχουν συντηρητικοί ηγέτες που θα βάζουν ζητήματα».

«Είναι σαφές ότι οι περισσότερες χώρες έχουν μηδενικούς ή αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ εμείς έχουμε θετικούς. Ακόμα και οι αγορές, που λειτουργούν με δικούς τους κανόνες, δείχνουν εμπιστοσύνη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκικό εμπάργκο στις εισαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία

Οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν τη έκδοση αδειών που απαιτούνται για τη εισαγωγή , άνευ δασμών, σιτηρών, καλαμποκιού, αλεύρου ηλίανθου και ηλιέλαιου από την Ρωσία, γράφει σήμερα η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πληροφορίες του Ινστιτούτου Αγοράς Αγροτικών Προϊόντων και της Εθνικής Ένωσης Εξαγωγέων. Η Τουρκία απρόσμενα εξαίρεσε τα ρωσικά σιτηρά από[…]

Περισσότερα »

Ενέκρινε το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα η γερμανική Βουλή

Με ψήφους 425 υπέρ, 113 κατά και 18 αποχές επί 585 ψηφισάντων υπερψηφίστηκε από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας, το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης υπό τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και η εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της όσο πιο γρήγορα γίνεται,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *