ΔΕΗ: Νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση υπηρεσιών την περίοδο 2007-2011

Ανοίγει ο δρόμος για την εξόφληση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που παρείχε η ΔΕΗ κατά την περίοδο 2007 – 2011, με διάταξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Πρόκειται για ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ (σύμφωνα και με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου) το οποίο θα αποδοθεί με διαδικασίες – εξπρές στη ΔΕΗ.

Η απόδοση των οφειλομένων στη ΔΕΗ από την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας αποτελεί πολυετή εκκρεμότητα που διευθετείται τώρα και περιλαμβάνεται στο «πακέτο» ενίσχυσης της ρευστότητας της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, το οφειλόμενο ποσό θα καθοριστεί με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας εντός 10 ημερών από την ψήφισή της και θα αποδοθεί άμεσα, χωρίς άλλη διαδικασία, στη ΔΕΗ από τον διαχειριστή του λογαριασμού που είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το κόστος θα καλυφθεί τελικά από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα πιστώσει την δαπάνη στο λογαριασμό των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι στις ΥΚΩ περιλαμβάνεται κυρίως το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών (όπου το κόστος ηλεκτροπαραγωγής είναι υψηλότερη λόγω χρήσης ντήζελ και μαζούτ στις τοπικές μονάδες), καθώς και οι εκπτώσεις στα τιμολόγια ευάλωτων ομάδων πληθυσμού (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο).

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έως 15/4 η απαγόρευση πώλησης κόκκινων δανείων

Το υπουργείο Οικονομίας στέλνει στην Βουλή τροπολογία για νέα μηνιαία παράταση αναστολής πώλησης κόκκινων δανείων, στεγαστικών πρώτης κατοικίας, καταναλωτικών, επιχειρηματικών προς μικρομεσαίες εταιρείες και χορηγήσεις με την εγγύηση του δημοσίου. Όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, δεν απαιτείται για τη νέα παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου, η σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Κι[…]

Περισσότερα »

Oι 7 αιχμές της νέας έκθεσης του ΔNT

«Kάντε πιο πολλά και πιο γρήγορα». Aυτό θα είναι το πρώτο κεντρικό «μήνυμα» του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου προς τη νέα κυβέρνηση, με το «πολλά και γρήγορα» να αφορά πρωτίστως το «μέτωπο» των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και το κράτος, που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη και έτσι την πλήρη επιστροφή της Eλλάδας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *