ΔΕΗ: Παράταση έως 17/12 στη «Χαλυβουργική» για το χρέος

Μέχρι την επόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου δίνει παράταση η ΔΕΗ ΔΕΗ+2,16% στη «Χαλυβουργική», έπειτα από τη δέσμευση της εταιρείας ότι στις 10 Δεκεμβρίου θα υποβάλει σοβαρές προτάσεις για το χρέος ύψους 31,8 εκατ. ευρώ από κατανάλωση ρεύματος.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, «εξαντλώντας κάθε περιθώριο συνεννόησης» με τη «Χαλυβουργική», κάλεσε σήμερα στα γραφεία της τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Σκινδήλια, για την εξεύρεση λύσης για το «υπέρογκο» χρέος των 31,8 εκατ. ευρώ και «τον τερματισμό της αντισυμβατικής συμπεριφοράς» της μη πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ο κ. Σκινδήλιας δεσμεύτηκε ότι, μετά από σχετική συνεννόηση με την ιδιοκτησία της Χαλυβουργικής, θα υποβάλει στη ΔΕΗ σοβαρές προτάσεις την ερχόμενη Δευτέρα 10.12.2018.

Αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση της ΔΕΗ να αποφασίσει ότι οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τη «Χαλυβουργική» μετατίθενται για τις 17 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για το πρόβλημα.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ελπίδα ότι, εφόσον επιδειχθεί η επιβαλλόμενη υπευθυνότητα εκ μέρους της ιδιοκτησίας της «Χαλυβουργικής», μπορεί να βρεθεί λύση.

«Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» καταλήγει η ΔΕΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές των ενστόλων

Αντισυνταγματικές είναι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από 1ης Αυγούστου 2012, όπως κρίνει με πέντε αποφάσεις της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Ναι μεν το κράτος μπορεί να προβεί σε μείωση του βασικού μισθού ή των επιδομάτων των ένστολων, όμως η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *