ΔΕΗ: Περιορίστηκαν οι ζημιές το α΄ εννεάμηνο του 2019

Μειωμένες σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2018 ήταν οι ζημιές που κατέγραψε η ΔΕΗ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2019, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η επιχείρηση το απόγευμα της Παρσκευής.

Συγκεκριμένα, οι ζημίες μετά από φόρους του πρώτου εννεαμήνου 2019 ανήλθαν σε 353,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 574,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2018. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 3,4% και διαμορφώθηκε σε 3.608,1 εκατ. ευρώ έναντι 3.488,9 εκατ. ευρώ.

Η αρνητική εικόνα οφείλεται στη συνέχιση της επιβάρυνσης λόγω των αυξημένων τιμών CO2 αλλά και των δημοπρασιών ΝΟΜΕ ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει αντιστροφή της τάσης τα επόμενα τρίμηνα ως αποτέλεσμα των μελετών που εληφθησαν από την κυβέρνηση το Σεπτέμβριο (αύξηση τιμολογίων, επιστροφή ΥΚΩ κατάργηση ΝΟΜΕ) και του εκσυγχρονισμού της εταιρείας μέσω του νερού επιχειρησιακού της σχεδίου που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 92% των δηλώσεων έχει υποβληθεί στο Taxis

Το 92% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων , ήτοι 5,25 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο Taxis με την διαδικασία να ολοκληρώνεται ομαλά και βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Οικονομικών. Συνεργάτες του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Τσαβδάρη αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *