10 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στην ΕΕ από το 2013

Απάντηση απέστειλε η Κομισιόν δια μέσου του Αντιπροέδρου της Βάλντις Ντομπρόβσκις σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τα ανησυχητικά αποτελέσματα που καταγράφει σε αρκετούς τομείς το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο (Απρίλιος 2017).

Πιο συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σημειώνει πως «η Επιτροπή αυτή από την αρχή της θητείας της έχει εστιάσει τις προσπάθειές της στην απασχόληση, την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατική αλλαγή» ενώ παράλληλα τονίζει πως πολλές δράσεις έχουν αναληφθεί «για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη» όπως το σχέδιο Γιούνκερ, η ελαστικότητα στο πλαίσιο των υφιστάμενων κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η τόνωση των «Εγγυήσεων για τη νεολαία» και το «νέο ξεκίνημα για την απασχόληση και την ανάπτυξη για την Ελλάδα».

Τέλος η Κομισιόν, σημειώνει πως «δέκα εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από το 2013 και η ανεργία μειώθηκε και έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009» καθώς και ότι ταυτόχρονα «συνεχίζει να προωθεί δράσεις που αντιμετωπίζουν άμεσα τις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την οικονομία και άλλους σημαντικούς τομείς όπως η μετανάστευση και η ασφάλεια».

Ο Δημ. Παπαδημούλης, με αφορμή τις ανησυχητικές τάσεις που κατεγράφησαν στο πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο του Απριλίου, είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με τα μειωμένα ποσοστά πολιτών που εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μοντέλο διακυβέρνησής της. Συγκεκριμένα το Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «επιβεβαίωσε τις τάσεις που εδώ και καιρό καταγράφονται σε πολλά κράτη μέλη και αφορούν την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν οι λαοί απέναντι στην ΕΕ και ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν υποφέρει από τις πολιτικές λιτότητας», με απογοητευτικά χαμηλά ποσοστά.

Ο Δημ. Παπαδημούλης με την ερώτησή του, ζητούσε από τη Κομισιόν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να μειωθεί το δημοκρατικό έλλειμμα καθώς και για να αυξηθεί ο δείκτης λογοδοσίας της ΕΕ απέναντι στους πολίτες, ρωτώντας παράλληλα «κατά πόσο η Κομισιόν εκτιμά ότι οι πολιτικές λιτότητας στις χώρες του Νότου έχουν σχέση με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ΕΕ όπως έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζντεμόν ζητά η Ισπανία

Οι ισπανικές εισαγγελικές Αρχές ζήτησαν από δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο λόγος είναι πως δεν εμφανίστηκε σήμερα Πέμπτη, για να καταθέσει στον δικαστή που διεξάγει έρευνα σε βάρος των μελών της πρώην καταλανικής κυβέρνησης, με[…]

Περισσότερα »

M. Σχοινάς: H Κομισιόν μεριμνά για τη δίκαιη κατανομή του βάρους του ελληνικού προγράμματος

«Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έδωσαν πάντοτε ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγκη να κατανεμηθεί το βάρος του ελληνικού προγράμματος ισότιμα και δίκαια», ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο η Επιτροπή ασπάζεται τη δήλωση του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *