Δένδιας: Ικανοποίηση για την καταδίκη της Τουρκίας από τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ

Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του σημερινού συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. όσον αφορά την Τουρκία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η Ε.Ε. μίλησε σταθερά και καθαρά, με μια φωνή που αναφέρεται στις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες και το διεθνες δίκαιο», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας σημειώνοντας την καταδίκη της Τουρκίας από την ΕΕ σε ό,τι αφορά «τις πάρανομες ενέργειες» αλλά και τις αναφορές σε κυρώσεις, σε εμπάργκο όπλων και στο προσφυγικό.

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Ε.Ε. «μίλησε επίσης καθαρά για το θέμα των παραβιάσεων της κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου».

«Πήγε ενα βήμα παραπέρα από προηγούμενες αποφάσεις και αποφάσισε μέτρα κατά νομικών και φυσικών προσώπων, αυτό δηλαδή που επεδίωκε καθαρά η κυπριακή πλευρά», είπε και τόνισε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γι΄αυτό».

Οδηγός το διεθνές δίκαιο

«Πιστεύουμε ότι πάντα πρέπει να είναι οδηγός όλων μας το διεθνές δίκαιο. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αναφερόμαστε όλοι και όταν η Τουρκία το παραβαίνει οφείλουν να υπάρχουν κυρώσεις. Για να καταλάβαίνουν όλοι πως οφείλουν να συναλλάσσονται και να αδιαβιώνουν τα έθνη», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.

Ερωτηθείς εάν η Ε.Ε. όπως και οι ΗΠΑ «εγκατέλειψαν» τον κουρδικό λαό, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι όσον αφορά την Ε.Ε. δεν πιστεύει «καθόλου ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Εάν κανείς δει την σημερινή απόφαση βλέπει ότι η Τουρκία καταδικάστηκε, όπως το λέει η λέξη που χρησιμοποίησε η ίδια η Ε.Ε.» είπε και ερωτηθείς γιατί δεν επιβλήθηκε υποχρεωτικό εμπάργκο σημείωσε «δεν είναι εθελοντικό το εμπάργκο είναι νομικό ζήτημα, παραπέμπεται στα κράτη μέλη και θα επιβληθεί από όλα τα κράτη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους ο Κώστας Τασούλας

Με ρεκόρ ψήφων εξελέγη νέος πρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Υπέρ ψήφισαν 283 βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, με εξαίρεση το ΚΚΕ που σε ανάλογες ψηφοφορίες επιλέγει το «παρών». Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνιστά ρεκόρ δεδομένου ότι ο κ. Τασούλας ξεπέρασε τις ψήφους[…]

Περισσότερα »

Β. Λεβέντης: Κριτική για το… αριστερό πρόσημο της κυβέρνησης (Ηχητικό)

Σε ευθεία αμφισβήτηση του “αριστερού προσήμου” της κυβέρνησης προχώρησε με συνέντευξή του στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Παραλληλίζοντας μάλιστα την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στα δυτικοευρωπαϊκά κράτη σε σχέση με την Ελλάδα, τόνισε ότι ο Έλληνας λόγω “αδυναμίας” δεν μπορεί να αποπληρώσει τις οφειλές του.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *