Δέσμευση ακατάλληλων ζωοτροφών στον Πειραιά

Ακατάλληλες ζωοτροφές, συνολικού βάρους 39 τόνων, δέσμευσαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούν καθημερινά.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιώς δέσμευσαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή 21 τόνων (840 σάκοι) θρεονίνης (πρόσθετη ύλη ζωοτροφών), προέλευσης Κίνας. Η απαγόρευση εισαγωγής έγινε διότι το συγκεκριμένο φορτίο δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

Ακόμη, οι ελεγκτές προχώρησαν στην επίσημη κράτηση – δέσμευση φορτίου 18 τόνων (720 σάκοι) λυσίνης (πρόσθετο ζωοτροφών), προέλευσης Κίνας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιώς, καθώς δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε σχετική δήλωση επισήμανε ότι «η συμμόρφωση και η τήρηση των διατάξεων της Ευρωπαϊκής και Εθνικής Νομοθεσίας διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον στο κρίσιμο ζήτημα της ποιότητας και της ασφαλούς χρήσης των διαφόρων προϊόντων που εισάγονται και διακινούνται στη χώρα μας, ειδικά από το λιμάνι του Πειραιά που αποτελεί σημαντική πύλη εισαγωγών πάσης φύσεως προϊόντων».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνουν σε λίγους μήνες οι τελευταίοι ΧΑΔΑ -Εξαλείφονται τα ευρωπρόστιμα

Τον Ιούνιο του 2017 υπολογίζεται ότι θα πληρώσει η χώρα μας την τελευταία χρηματική ποινή για τη λειτουργία ανεξέλεγκτων χώρων διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), καθώς μέχρι τότε αναμένεται να έχουν κλείσει και αποκατασταθεί όλοι οι ανεξέλεγκτοι χώροι. Την εκτίμηση αυτή έδωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών και[…]

Περισσότερα »

Eπιστολή Γ. Σγουρού στον Πρωθυπουργό για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ανοικτή επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς απέστειλε σήμερα Τρίτη ο Γιάννης Σγουρός με την οποία τους ενημερώνει για τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο νέος σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Στην επιστολή, που συνοδεύεται από 12σελιδο υπόμνημα, ο Γ. Σγουρός τονίζει ότι η νέα περιφερειακή αρχή αναλώθηκε μέχρι σήμερα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *