Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα σε γαλάζιες σημαίες

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 47 χώρες κατέλαβε η Ελλάδα στο πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” για το 2019, καθώς 515 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 4 σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, την ίδια στιγμή που η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Τονίζεται ότι μεταξύ των βραβευθέντων ακτών, περιλαμβάνονται η Ακτή Βουλιαγμένης, η Ακτή Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής και η Μαρίνα Αλίμου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η «Γαλάζια Σημαία» διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας

Όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), με αδιάλειπτη δράση σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 δίκτυα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εισαγγελείς: Οι δηλώσεις Π. Πολάκη υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα

Να σέβονται τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή της Διάκρισης των Λειτουργιών καλεί τους εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ). Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΕ εκφράζει την ελπίδα οι αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη «να απηχούν μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι της κυβέρνησης», τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις[…]

Περισσότερα »

Και δεύτερο διαμέρισμα τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Και δεύτερο διαμέρισμα τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Οι αρχές ανακάλυψαν σπίτι που χρησιμοποιούσαν Αλγερινοί, οι οποίοι φέρεται να σχετίζονται με τον «πυρήνα τζιχαντιστών» του Βελγίου. Μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν επτά γαλλικά διπλώματα οδήγησης, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη σταλεί στο εξωτερικό, για να διασταυρωθούν με άλλα στοιχεία της έρευνας για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *