Διαδήλωση ανέργων και εργαζομένων με ελαστική σχέση εργασίας

Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους το Πάσχα, χωρίς προϋποθέσεις, απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση των νόμων που ελαχιστοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ζήτησαν άνεργοι και εργαζόμενοι με ελαστική σχέση εργασίθας, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, ζήτησαν μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μειώσεις αποδοχών, μαζικές προσλήψεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, «χτύπημα» της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και κάλεσαν όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους σε αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Όπως υποστηρίζουν, τα λεφτά που υπάρχουν να δοθούν στους εργαζόμενους και τους ανέργους και όχι στην εργοδοσία και έκαναν λόγο για διόγκωση της ανεργίας που στην καλύτερη περίπτωση μεταλλάσσεται σε ημι-απασχόληση.

Την συγκέντρωση κάλεσε η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό», η οποία απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή και στο αυριανό (6/4) συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 6.30 το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάρνηθα: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Στους 10 βαθμούς η θερμοκρασία

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει αυτή την ώρα ολόκληρη την επικράτεια. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα, ενώ η θερμοκρασία στην Αττική δεν ξεπερνά τους 10 βαθμούς κελσίου.

Περισσότερα »

Ξεκινούν 10.000 προσλήψεις ανέργων

Δουλειά για 12 μήνες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση μισθού ως τα 450 ευρώ θα έχουν 10.000 άνεργοι ηλικίας από 30 έως 66 ετών με νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους (www.oaed.gr) από την Παρασκευή 21 Μαρτίου, με την προϋπόθεση να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *