Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους Nespresso Talents 2020

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και η Nespresso ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, με πρώτη κοινή δράση το Nespresso Talents 2020, έναν μοναδικό διεθνή κινηματογραφικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους σε κατακόρυφο φορμά, που έχει στόχο να αναδείξει εξαιρετικά ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Nespresso ανακοινώνει την έναρξη του Nespresso Talents 2020, ενός μοναδικού διεθνούς κινηματογραφικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους σε κατακόρυφο φορμά, που έχει στόχο να αναδείξει εξαιρετικά ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες/ίδες δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με θέμα «Ενάρετοι Κύκλοι» και να μοιραστούν τη δική τους ιστορία αναδεικνύοντας μια καλή πράξη που άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Στην Ελλάδα ο θεσμός υποστηρίζεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι ενάρετοι κύκλοι είναι παντού και μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή δύναμη θετικής αλλαγής. Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για έναν κύκλο καλοσύνης. Από μια μικρή κίνηση που δεν έμεινε χωρίς ανταπόδοση, έως σημαντικότερες δράσεις που έχουν ωφελήσει τον κόσμο μας σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η Nespresso θέλησε να στηριχτεί στη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στην κυκλικότητα και τη δημιουργία ενάρετων κύκλων σε όλες τις πτυχές των ενεργειών της κατά την αναζήτηση του τέλειου καφέ. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στην καρδιά όλων των ενεργειών της Nespresso: από την καλλιέργεια του καφέ μέχρι την ανακύκλωση των καψουλών και των υπολειμμάτων καφέ.

Φέτος, για κάθε βίντεο που συμμετέχει στον διαγωνισμό Nespresso Talents 2020, η Nespresso θα φυτεύει 10 δέντρα. Τα δέντρα αυτά θα συμβάλουν σε μια μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία σε συνεργασία με την PUR Projet, για τη μετάβαση μικροκαλλιεργητών καφέ στην οργανική καλλιέργεια με μεθόδους αγροδασοπονίας.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 2020
  • Εθνικός διαγωνισμός: Ο εθνικός διαγωνισμός θα αναδείξει 3 νικητές/τριες με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 3.000€. Ακόμα ο/η πρώτος/η νικητής/τρια θα λάβει και μια πρόσκληση για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών .
  • Διεθνής διαγωνισμός: Όλες οι ταινίες μικρού μήκους που υποβάλλονται στον εθνικό διαγωνισμό συμμετέχουν αυτόματα στο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα αναδείξει 3 νικητές/τριες με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 10.000€.

Η κριτική επιτροπή για τον Εθνικό Διαγωνισμό θα ανακοινωθεί σύντομα και θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους ανάμεσα στις 30 επικρατέστερες, τις οποίες θα μπορεί να δει το κοινό στην ιστοσελίδα Nespresso.com/talents.

Οι τρεις νικητές/τριες της χώρας θα βραβευθούν στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
  • Διάρκεια: 19 Φεβρουαρίου 2020 με 25 Μαρτίου 2020.
  • Προδιαγραφές:  2-3 λεπτά σε vertical format (9:16).
  • Θέμα: Ενάρετοι Κύκλοι – δεκτές όλες οι κατηγορίες (πχ. δράμα, μυστήριο, κτλ).
  • Όροι, προϋποθέσεις και υποβολή στην ιστοσελίδα Nespresso.com/talents.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.nespresso.com/talents/gr/el/contest

Σχετικά με το Nespresso Τalents

Ο διαγωνισμός μπορεί να αποτελέσει την αρχή για εκπληκτικές ιστορίες επιτυχίας. Το 2017, νικήτρια του Nespresso Talents ήταν η Daria Kashcheeva από την Τσεχία. Η δημιουργός ήταν προσκεκλημένη της Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στο πλαίσιο του οποίου έγινε και η απονομή του βραβείου της.

Επίσης, συμμετείχε σε συναντήσεις mentoring με ειδικούς του κινηματογράφου. Το 2019 έλαβε το βραβείο Όσκαρ «Student Academy Award» στην κατηγορία των φοιτητών υποψηφίων και είναι υποψήφια για βραβείο στα Όσκαρ του 2020 στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους.

Σχετικά με το AIFF

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 1995 και έκτοτε επιστρέφει κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη με τεράστια επιτυχία. Ιδρύθηκε από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) με σκοπό να φωτίσει άγνωστες πτυχές του ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, να αναδείξει τις καλύτερες από τις μεγάλες ταινίες της χρονιάς, και να γίνει η ιδανική εισαγωγή κάθε κινηματογραφικής σεζόν.

Είναι το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά Φεστιβάλ της Ανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής, ενώ αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, έχοντας διακριθεί ως ένα από τα «αξιοσημείωτα φεστιβάλ στην Ευρώπη», από την πλατφόρμα EFFE (Europe for Festivals –Festivals for Europe).

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ προσκαλεί και υποδέχεται μεγάλα ονόματα του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου. Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις, ενώ το κοινό προβολών και δράσεών του ξεπερνά τους 75.000 θεατές.

Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας: http://www.aiff.gr και τις επίσημες σελίδες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας: σε Facebook και Instagram.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Σταθερή η διεκδίκηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα…”

“Το θέμα της επανένωσης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι μια σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση της χώρας μας για την οποία οφείλουμε με πίστη, αισιοδοξία και σοβαρότητα να κάνουμε το παν”. Αυτό τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με την[…]

Περισσότερα »

Ι.Μ.Πειραιώς: “Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εφήβων”

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς σε συνεργασία με την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Αττικόν”, διοργανώνουν ημερίδα με σημαντικά θέματα συζήτησης τα οποία αποσκοπούν στο να απαντηθούν σύγχρονα – και όχι μόνο – ερωτήματα της νέας γενιάς. Το “Πρόγραμμα  Επιμόρφωσης Εφήβων” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 4:00 το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *