Διάλεξη με θέμα: Διαδρομές «ανάγνωσης» του αστικού Πειραιά 1840 – 1940

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιώς και των Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων Πειραιώς διοργανώνουν κύκλο επιστημονικών διαλέξεων  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, οδός Χαριλάου Τρικούπη 31.

Η προσεχής διάλεξη  θα λάβει χώρα στο ισόγειο του Μουσείου, στην αίθουσα του Λέοντος του Μοσχάτου, την Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 18:30, με θέμα ¨Διαδρομές «ανάγνωσης» του αστικού Πειραιά 1840-1940¨ και ομιλήτρια την δρα αρχιτέκτονα μηχανικό Ε.Μ.Π. και καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Σχολή Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Σταματίνα Μαλικούτη.

Η παρουσίαση αφορά την αποδελτίωση της αρχιτεκτονικής ταυτότητας του Νεώτερου Πειραιά στο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα.

Η πρόσληψη και η κατανόηση της φυσιογνωμίας της αστικής περιοχής γίνονται εφικτές μέσα από τη διερεύνηση του ιστορικού κτηριακού δυναμικού σε συνάρτηση με την οργάνωση του πειραϊκού χώρου.

Είσοδος ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eκδήλωση με θέμα: «Η Γενετική Καταγωγή των Ελλήνων»

Ο  δια της Εφορείας Φιλολογικού, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘‘Διόνυσο’’ διοργανώνει την Δευτέρα 2/11 και ώρα 18.30 στην εκδήλωση με θέμα:  με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη. Προλογίζει ο διευθυντής της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού[…]

Περισσότερα »

Έκθεση Gallery Art Prisma: “Στην Αποβάθρα”

H Gallery Art πρισμα (Κουντουριώτου 187, Πειραιάς) διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: «Στην  Αποβάθρα», με αφορμή το ομώνυμο έργο του Κωνσταντίνου Βολανάκη, που θα διαρκέσει από 2 έως 20 Ιουλίου 2019.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *