Διάλεξη με θέμα: Διαδρομές «ανάγνωσης» του αστικού Πειραιά 1840 – 1940

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιώς και των Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων Πειραιώς διοργανώνουν κύκλο επιστημονικών διαλέξεων  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, οδός Χαριλάου Τρικούπη 31.

Η προσεχής διάλεξη  θα λάβει χώρα στο ισόγειο του Μουσείου, στην αίθουσα του Λέοντος του Μοσχάτου, την Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 18:30, με θέμα ¨Διαδρομές «ανάγνωσης» του αστικού Πειραιά 1840-1940¨ και ομιλήτρια την δρα αρχιτέκτονα μηχανικό Ε.Μ.Π. και καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Σχολή Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Σταματίνα Μαλικούτη.

Η παρουσίαση αφορά την αποδελτίωση της αρχιτεκτονικής ταυτότητας του Νεώτερου Πειραιά στο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα.

Η πρόσληψη και η κατανόηση της φυσιογνωμίας της αστικής περιοχής γίνονται εφικτές μέσα από τη διερεύνηση του ιστορικού κτηριακού δυναμικού σε συνάρτηση με την οργάνωση του πειραϊκού χώρου.

Είσοδος ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημ. Πινακοθήκη Πειραιά: Έκθεση ζωγραφικής με έργα κρατουμένων

Μια ξεχωριστή έκθεση με έργα κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, από 1η έως και 12 Νοεμβρίου. Η έκθεση με τίτλο: «Η τέχνη δεν φυλακίζεται» διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, τη Δημοτική Πινακοθήκη

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *