Διαματάρης: Εξηγήσεις για τα περί σπουδών στο Columbia

Εξηγήσεις προσπαθεί να δώσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης σχετικά με το… βιογραφικό του, μετά τη δημοσιεύματα στον Τύπο της ομογένειας.

Αυτό καθώς ενώ στο βιογραφικό που ο ίδιος διακινεί γίνεται λόγος για μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια Columbia, τώρα φαίνεται πως μόνο παρακολούθησε κάποια μαθήματα αλλά ουδέποτε τα ολοκλήρωσε. Και φυσικά δεν πήρε μεταπτυχιακό.

Ο ίδιος ο υφυπουργός κατ’ ουσίαν παραδέχεται πως υπάρχει μια δημιουργική ασάφεια κάνοντας λόγος περί «παρερμηνείας» και μοιάζει να μην αξιολογεί ιδιαίτερα το ζήτημα που δημιουργήθηκε επισημαίνοντας την προσφορά του στον απόδημο Ελληνισμό που φυσικά και δεν αμφισβητήθηκε σε αντίθεση με την ακρίβεια των αναφορών του στο βιογραφικό του.

Δεν πήρε πτυχίο για οικονομικούς λόγους

Στην σχετική ανακοίνωση ο υφυπ. Εξωτερικών αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι άλλη fake αριστεία

Νωρίτερα και με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τύπο της ομογένειας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την απομάκρυνση του κ. Διαματάρη:

«Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Newsroom, Κανάλι Ένα 90,4 FM, Κατερίνα Πρίφτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαξίμου: Προϋπόθεση για λύση το «erga omnes»

“Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πάντοτε σαφής και καθαρή: Προϋπόθεση για τη λύση και την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι η συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων, που προϋποθέτει και τη συνταγματική αναθεώρηση.”, αναφέρει το Μαξίμου. “Η ΝΔ δε[…]

Περισσότερα »

Κεντροαριστερά: Πως ψήφισε ο Πειραιάς στις εκλογές

Στην περιφέρεια Α’ Πειραιά και Νήσων καταμετρήθηκαν 3.690 έγκυρα ψηφοδέλτια, 11 λευκά και 18 άκυρα. Πρώτη με 45% αναδεικνύεται η Φώφη Γεννηματά ενώ ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 27,12%.  Χαμηλά μένουν οι άλλοι θεωρητικά διεκδικητές

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *