ΔΙΑΣ μαινόμενος

Δύο μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ, τέσσερις επιβαίνοντες αστυνομικοί, ένα εντεκάχρονο παιδί.

Μενίδι, Αττική, Ελλάδα 2020. Στο βίντεο, που, ευτυχώς, υπήρξε, διότι διαφορετικά άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, φαίνεται καθαρά ο ένας αστυνομικός να βιαιοπραγεί εναντίον του ανήλικου ενώ οι τρείς συνάδελφοί του δεν προσπαθούν καν να τον αποτρέψουν.

Το συμβάν γίνεται γνωστό, όταν εργαζόμενος του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», έκανε ανάρτηση στο facebook του βίντεο το οποίο είχε «τραβήξει» γείτονας του πατέρα του παιδιού και εν συνεχεία του το έδωσε.

Φαίνεται καθαρά η κακοποίηση, η ΕΛ.ΑΣ αποδέχεται, εκδίδει ανακοίνωση ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις αστυνομικοί, ενώ παράλληλα διατάσσεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος τους. Καταδικάζει, ταυτόχρονα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας: «Οποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

Όλα καλά κι όλα ωραία, λοιπόν; Θα μπορούσε να είναι έτσι, ΑΝ…

ΑΝ, δεν είχαν προηγηθεί πλείστα όσα περιστατικά εις βάρος πολιτών, επειδή κάποιοι θεώρησαν πως μπορούν να… εξασκηθούν επάνω τους, όπως π.χ στην περίπτωση της γυναίκας ΑΜΕΑ, στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, λίγο καιρό πριν.

ΑΝ δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν ουκ ολίγοι στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ που εμφορούνται από αντιδημοκρατικές ιδέες, ίνα μη τι άλλο είπω…

ΑΝ δεν υπήρχαν πρωτοκλασάτα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πυροδοτούν με δηλώσεις τους, αλλά και δικαιολογούν εκ των υστέρων πράξεις βίας αστυνομικών.

ΑΝ δεν υπήρχε υπερβάλλων… συνδικαλιστικός ζήλος (για να το θέσω κομψά) από πλευράς εκπροσώπων, που μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χρησιμοποιούν βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον όσων θεωρούν αντιπάλους, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν φιλότιμα να «ρίξουν στα μαλακά» τους συναδέλφους τους.

ΑΝ, ως κοινωνία δεν ήμασταν τόσο, μα τόσο εθισμένοι στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

ΑΝ δεν ήμασταν τόσο, μα τόσο αδιάφοροι για τα δικαιώματα του κάθε Πολίτη, αρκεί αυτός ο Πολίτης να μην είμαστε εμείς ή κάποιο στενό μας πρόσωπο.

ΑΝ, αρχίζαμε να σκεφτόμαστε στα σοβαρά, πως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .

ΑΝ… χρειάζεται να συνεχίσουμε άραγε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροποποίηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών

Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμώναναφορικά με τον αντιφυματικό εμβολιασμό σε παιδιά. Πλέον δεν θα διενεργείται καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός στη σχολική ηλικία. Ειδικότερα, η πρόληψη της φυματίωσης συστήνεται να γίνεται με εμβολιασμό με BCG στη γέννηση νεογνών αυξημένου κινδύνου όπως: νεογνά μεταναστών από χώρες με υψηλό ή μέσο δείκτη φυματιώδους διαμόλυνσης, νεογνά αθιγγάνων, καθώς και άλλων πληθυσμιακών ομάδων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *