Διεκπεραιώθηκε έγκαιρα το 91,9% των ενδικοφανών προσφυγών

Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εξακολουθεί να σημειώνει θετικές επιδόσεις στο μέτωπο της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων και της εδραίωσης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής διοίκησης και των πολιτών.

Ειδικότερα, το 2017 η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορώνεξέτασε έγκαιρα το 91,9% των ενδικοφανών προσφυγώνπου κατέθεσαν οι φορολογούμενοι, υπερβαίνοντας τους στόχους που είχαν τεθεί. Συγκεκριμένα, εξέδωσε 9.455 αποφάσεις επί ενδικοφανών προσφυγών, δηλαδή 40,7% περισσότερες από εκείνες του έτους 2016 (6.720 αποφάσεις).

Αλλά και ο στόχος της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων επετεύχθη. Το ποσοστό των αποφάσεων που εκδόθηκαν το 2017 και προσβλήθηκαν με δικαστική προσφυγή (λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές προσφυγές που έχουν κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών μέχρι 28-02-2018) ανήλθε σε μόλις 29,22%.

Ειδικά για τον Ιανουάριο έτους 2018 το ποσοστό των προσφυγών που εξετάστηκαν πριν από την κατά νόμο καταληκτική ημερομηνία έφτασε το 96,9%. Το ποσοστό δε αποφάσεων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών που κάνουν δεκτή την προσφυγή επί του συνόλου των ρητών αποφάσεων αυτής, φτάνει το 31,4%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνοδος της θερμοκρασίας… Γενικά αίθριος ο καιρός

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοδυτικές

Περισσότερα »

Θεσπρωτία: Βουτιά θανάτου με ΙΧ σε χαράδρα για ηλικιωμένο

Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί της Παρασκευής ένας ηλικιωμένος, έπειτα από την, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πτώση του επιβατικού αυτοκινήτου του σε χαράδρα, στην περιοχή Στροβίλι, της Τοπικής Κοινότητας Σαγιάδας, στη Θεσπρωτία. Τον άτυχο άνδρα απεγκλώβισαν από βάθος 100 μέτρων οι οκτώ πυροσβέστες, που ειδοποιήθηκαν στις 07.35 κι έφτασαν στο σημείο με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *